Hermitage heropent met exposities rond één meesterwerk, Het melkmeisje trapt serie af

Nieuws | 31 mrt. 2022

Na de breuk met Rusland gaat de Hermitage Amsterdam toch weer open. Het museum aan de Amstel gaat de komende maanden vijf ‘focustentoonstellingen’ maken. Daarbij staat telkens één meesterwerk van één kunstenaar centraal. Als eerste leent het Rijksmuseum in Amsterdam Het melkmeisje van Johannes Vermeer (ca. 1660) zes weken uit.
Dit is een fantastische en ontzettend genereuze geste’, zegt directeur Annabelle Birnie van Hermitage Amsterdam. "De deuren van onze vleugel gaan weer open. Dit was de helpende hand die we nodig hadden. Ik doe hierbij ook een oproep aan andere collega’s om het prachtige initiatief van het Rijksmuseum te volgen. Dankzij de Museumvereniging kregen we al mooie voorstellen, om het publiek mee te verrassen. We willen er een bijzondere serie van maken."