Elk museum dat z’n exposities & evenementen op museum.nl zet, maakt kans op een plek op één van onze sociale mediakanalen, in de online campagnes die het hele jaar lopen en die we regelmatig verversen en in de nieuwsbrief aan Museumkaarthouders.

Deze pagina met tutorials, tips en uitleg helpt je activiteiten en aanbod te uploaden. 

 • Om activiteiten te uploaden heb je toegang nodig tot het cms. Stuur hiervoor een Google-mailadres naar persberichten@museumvereniging.nl.
 • Inloggen voor het cms doe je via deze pagina http://cms.museum.nl;
 • Ben je eenmaal ingelogd, dan kun je bij ‘evenementen’ een expositie of evenement toevoegen: activiteit, speurtocht et cetera. Het is belangrijk dat je bij onderwerp één of meer items selecteert, dat is veel beter voor je vindbaarheid op de site én wij kunnen selecteren op item, bijvoorbeeld middeleeuwen, 17e eeuwherfstvakantie, enzovoorts. Hierbij de volledige handleiding.
 • In deze bijlage staan de contentrichtlijnen voor museum.nl.
Een account maken
Een evenement plaatsen
 • Hoe kan ik algemene gegevens van mijn museum aanpassen op museum.nl?

  Dat kan niet, want die gegevens komen uit de ledendatabase. Je kan een mailtje sturen naar crmmutaties@museumvereniging.nl met de aanpassingen erin.

 • Wat moet ik doen als ik een melding krijg dat het wachtwoord onjuist is, terwijl ik ooit een wachtwoord voor de tentoonstellingenagenda heb ingesteld?

  Je logt nu in met je Google-account. Dus het wachtwoord dat je invoert, is dat van je Google-account.

 • Wat te doen bij de volgende foutmelding: user has no email or is not an authorized cms user.?

  Deze foutmelding betekent vaak dat het e-mailadres waarmee je probeert in te loggen niet gekoppeld is aan een Google-account óf nog niet in het cms van museum.nl staat. Je kunt je werk e-mail aan een Google-account koppelen en doorgeven of een ander e-mailadres dat aan Google gekoppeld is doorgeven aan persberichten@museumvereniging.nl.

 • Wanneer ik naar cms.museum.nl ga, zie ik een leeg scherm, wat nu?

  Probeer de website in Google Chrome te openen en je cookies te verwijderen. Als het goed is, moet het nu wel lukken. Zo niet, open het cms (http://cms.museum.nl) in een incognito venster.

Staat jouw vraag hier niet bij? Neem contact op via persberichten@museumvereniging.nl.