Data Museumweek 2024 bekend

Ook dit jaar nodigen we de 1,5 miljoen Museumkaarthouders uit om een ander kennis te laten maken met het museum en de Museumkaart. De periode van de Museumweek 2024 is vastgelegd op zaterdag 30 maart t/m vrijdag 5 april.

Brief aan de informateur in Den Haag

De Museumvereniging stuurde een brief aan informateur Ronald Plasterk namens werkgevers in de culturele en creatieve sector.

Voortgang herziening functiehandboek

De projectgroep Herziening Functiehandboek werkt aan de ontwikkeling van een toekomstbestendig functiehandboek dat toepasbaar is voor elk museum, groot en klein.

Subsidieregeling DUMAVA in april weer open

In het verlengde van de klimaatambities in het regeerakkoord, is afgelopen jaar € 150 miljoen beschikbaar gesteld voor de DUMAVA-regeling, ter verduurzaming van maatschappelijk vastgoed. Ook musea komen hiervoor in aanmerking.

Nieuwe wet bescherming klokkenluiders

Op 18 februari 2023 trad de wet bescherming klokkenluiders in werking. Vanaf 17 december 2023 is deze wet ook van toepassing op musea met meer dan 50 maar minder dan 250 medewerkers.

Tulpenmanie

Strategische heroriëntatie Museumregister Nederland

Door de ontwikkelingen in het museumveld gaat het toetssysteem van het Museumregister veranderen.