Fair practice code

De Fair Practice Code is de gedragscode voor ondernemen en werken in kunst, cultuur en creatieve industrie, opgezet door de sector zelf, met Kunsten 92 als schrijver.

Moreel kompas

Kan het ook anders? De Fair Practice Code is een moreel kompas voor iedereen die in of met de sector werkt. Door de code vraagt de sector voortdurende reflectie op zijn werk. De 5 waarden van de code zijn: solidariteit, diversiteit, vertrouwen, duurzaamheid en transparantie, te gebruiken als handvat en leidraad om een toekomstbestendige sector neer te zetten. De code vormt een aanvulling op de Governance Code Cultuur en Code Diversiteit & Inclusie.

Toepassen: bestel het Lab

Hoe pas je de Fair Practice Code toe? Wanneer werk je eerlijk en wanneer niet? Lijkt het je nog een onhaalbaar doel? 

Of heb je al ideeën over waarom fair practice belangrijk is, maar weet je nog niet goed wat en hoe je zou kunnen veranderen? Of ben je een projectplan aan het schrijven en wil je graag jullie eigen visie op Fair Practice, de kansen en keuzes helder op papier krijgen? Doe dan het Fair Practice Lab! Een doe-het-zelf workshop, speciaal ontwikkeld voor organisaties zodat je goed kunt nadenken over waar je staat en met welke zaken je aan de slag wilt gaan.