Status Open
Aanvragen Hele jaar door
Provincie Gelderland
Kenmerken museum Stichting

In het kort

De ‘Stimuleringslening duurzame maatregelen non-profitorganisaties’ is bedoeld voor energiebesparende en duurzaamheidsmaatregelen van accommodaties van maatschappelijke organisaties zoals stichtingen in de regio Achterhoek in Nederland. Deze organisaties hebben meestal niet veel financiële armslag om te verduurzamen, maar willen wel besparen op het energieverbruik zodat er meer geld over blijft voor de activiteiten waarvoor de stichting of vereniging is opgericht. Een lening kan dan een oplossing zijn.

Goed om te weten

De lening kan worden gebruikt voor allerlei energiebesparende en energie opwekkende maatregelen, bijvoorbeeld voor isolatiemaatregelen, warmtepompen, ledverlichting en zonnepanelen. Voor het plaatsen van zonnepanelen op monumenten of in beschermde stads- en dorpsgezichten moet een vergunning aangevraagd worden. Neem contact op met jouw gemeente voor meer informatie.

Voor de lening kan minimaal €5.000,- (incl. btw) en afhankelijk van je gemeente maximaal €25.000 of €50.000 (incl. btw) worden aangevraagd. De looptijd  bedraagt maximaal 15 jaar. Het rentepercentage staat gedurende de gehele looptijd van de lening vast en is gelijk aan het rentetarief voor de Duurzaamheidslening.

Vragen of meer informatie nodig?

Email: info@energieloketachterhoek.nl

Telefoon: 0314 – 820 360