Status Open
Aanvragen Hele jaar door
Provincie Zuid-Holland
Monument Rijksmonument

In het kort

De provincie trekt zich het lot aan van de rijksmonumenten met een restauratiebehoefte, zoals bijvoorbeeld molens, kastelen en landgoederen, boerderijen en industrieel erfgoed en de in toenemende mate vrijkomende kerken. Daarom stelt de provincie subsidie beschikbaar voor de restauratie en herbestemming van rijksmonumenten.

Bepaal met deze 8 vragen of je voor jouw object een subsidieaanvraag voor de Subsidieregeling restauratie rijksmonumenten Zuid-Holland kunt indienen en of je kans maakt op subsidie.

Belangrijke voorwaarden*

  • Het gaat om een rijksmonument in de provincie Zuid-Holland
  • Het gaat niet om een woonhuis

*Let op: dit is niet de volledige lijst aan voorwaarden. Ga naar de website voor een overzicht van alle voorwaarden voor deze financiering.

Goed om te weten

Waar kan je subsidie voor aanvragen?

  • (GESLOTEN) Voor restauratie van rijksmonumenten, van 1 december tot 1 maart. Voor het aanvragen van subsidie kun je gebruikmaken van het aanvraagformulier en het speciale begrotingsmodel.
  • Voor duurzaamheids- en toegankelijkheidsmaatregelen van rijksmonumenten, van 1 mei tot 1 juli, ten behoeve van herbestemming van rijksmonumenten indienen. Voor het aanvragen van subsidie kun je gebruikmaken van het aanvraagformulier en het speciale begrotingsmodel.
  • Voor groot onderhoud aan daken van agrarische rijksmonumenten, van 1 februari tot 1 september. Voor het aanvragen van subsidie kun je gebruikmaken van het speciale aanvraagformulier.

Vragen of meer informatie nodig?

Neem contact op met het Klantcontactcentrum van de provincie Zuid-Holland, via zuidholland@pzh.nl of via 0704416622.