Status Open
Aanvragen 1 januari 2024 tot 1 januari 2025
Provincie Zuid-Holland
Eigenaar pand Museum zelf
Kenmerken museum Stichting, ANBI Status

In het kort

Eigenaren van maatschappelijk vastgoed kunnen gratis advies en ondersteuning krijgen bij het verduurzamen van hun gebouwen. Deze ondersteuning is beschikbaar vanuit de regeling ontzorgingsprogramma’s maatschappelijk vastgoed Zuid-Holland. Dit ontzorgingsprogramma levert diensten van duurzaamheidscoaches en verduurzamingspecialisten.

De specialisten (facilitators) leveren ondersteuning bij de technische vragen en het rondkrijgen van de financiering, daarbij komt het ook voor dat ze ondersteunen met een DUMAVA aanvraag.

Belangrijke voorwaarden*

  • Het museum (/aanvrager) moet een maatschappelijk vastgoed eigenaar zijn met maximaal 10 gebouwen in eigendom in de provincie Zuid-Holland
  • Het museum moet een culturele ANBI status hebben

*Let op: dit is niet de volledige lijst aan voorwaarden. Ga naar de website voor een overzicht van alle voorwaarden voor deze financiering.

Goed om te weten

Het komt regelmatig voor dat musea in een monumentaal pand gevestigd zijn. Zeker bij monumenten vergt verduurzaming vaak maatwerk. De Monumentenwacht Zuid-Holland en de Groene Grachten zijn beschikbaar om met hun specifieke kennis vanuit de monumentenwereld binnen het ontzorgingsprogramma met raad en daad bij te staan.

Vragen of meer informatie nodig?

Neem contact op met Abel Stern (coach culturele instellingen) via ab.stern@phz.nl of 0658742419.