Status Bijna open
Aanvragen 1 oktober 2024 tot 30 november 2024
Provincie Heel Nederland
Monument Gemeentelijk, Provinciaal, Rijksmonument
Eigenaar pand Museum zelf, Anders

In het kort

Deze subsidie bevordert een duurzaam gebruik van monumenten en van gebouwen met een cultuurhistorische waarde. De regeling voorkomt dat monumenten waarvoor een nieuwe functie lastig te vinden is, langere tijd leeg staan en daardoor snel achteruit gaan.

Belangrijke voorwaarden*

  • De aanvrager is eigenaar van een kerk, een fabriek, een klooster of een ander gebouw dat zich lastig leent voor herbestemmen
  • De regeling is bestemd voor rijksmonumenten, provinciale monumenten, gemeentelijke monumenten, gebouwen zonder monumentenstatus, gebouwen die onderdeel uitmaken van een samenstel van monumenten

*Let op: dit is niet de volledige lijst aan voorwaarden. Ga naar de website voor een overzicht van alle voorwaarden voor deze financiering.

Goed om te weten

Er zijn verschillende regelingen beschikbaar om jouw herbestemmingsplannen financieel te ondersteunen. Je kan de subsidie gebruiken om de mogelijkheden van herbestemming zo breed mogelijk te verkennen met bijvoorbeeld een haalbaarheidsonderzoek of duurzaamheidsonderzoek. Een andere mogelijkheid is om de subsidie te gebruiken om het gebouw te beschermen tegen weersinvloeden, verzakking of instorting.

Vragen of meer informatie nodig?

Neem dan contact op met Remco Vos, accountmanager Restauratiefonds, regio Limburg, Noord-Brabant en Zeeland.

 

Neem contact op