Status Open
Aanvragen Hele jaar door
Provincie Heel Nederland

In het kort

Een cultuurlening kan voor verschillende doeleinden ingezet worden. Zo kun je hem gebruiken om een investering te doen, een nieuw project op te starten of om uitgaven te financieren die je pas later uit fondsen of subsidies ontvangt (een ‘overbrugging’). Je kunt hem nu ook nog, in de nasleep van de verschillende crises, gebruiken om uitgaven te doen om weer op het oude niveau te komen.

Belangrijke voorwaarden*

  • Cultuurleningen worden aangeboden voor bedragen van minimaal €5.000,- en maximaal €500.000,-. Je kunt in totaal maximaal twee leningen aanvragen
  • De rente ligt tussen de 2% en 5%(**). Een adviseur maakt een inschatting van het risicoprofiel van je project en bepaalt aan de hand daarvan de rente
  • Een lening moet je altijd terugbetalen. Wanneer je moet beginnen met aflossen en in welke termijnen spreek je af met jouw adviseur.

*Let op: dit is niet de volledige lijst aan voorwaarden.

** Speciaal voor cultureel erfgoed-organisaties in de Provincie Noord-Holland is er de Noord-Hollandse cultuurlening. De voorwaarden wijken hiervoor iets af van de algemene voorwaarden: deze geldt voor bedragen tussen de €10.000,- en €250.000,- met een vaste rente van 1%.

Goed om te weten

Je kunt een aanvraag indienen via de website van Cultuur+Ondernemen. Een adviseur bespreekt met je welke lening het beste bij jouw bestedingsdoel past.

Vragen of meer informatie nodig?

Je overweegt een cultuurlening aan te vragen, maar hebt nog veel vragen over bijvoorbeeld je plan, financiële situatie of toekomstscenario. Met een gratis oriëntatiegesprek van één uur helpt een adviseur van Cultuur+Ondernemen je met al dit soort vragen.

Vraag een gesprek aan

Wie gingen je voor?

Ontdek hoe musea, net als het jouwe, wegen bewandelden om financieringen te verwerven en subsidies te benutten. De voorbeelden belichten niet alleen de succesvolle financieringsinspanningen, maar biedt ook waardevolle inzichten en praktische tips die jouw instelling kunnen inspireren.