Ambieer je een carrière in de museumwereld als directeur, conservator, onderzoeker of relatiebeheerder? Dan biedt deze bijeenkomst mogelijk belangrijke tips and tricks voor jouw culturele loopbaan.

Interactieve middag

Stel je voor: je hebt geld en de directeur van het Rijksmuseum benadert je met de vraag of je zou willen bijdragen aan de aankoop van een meesterwerk uit de zeventiende eeuw, een iconisch schilderij van een van de grootste kunstenaars ooit. Het werk verkeert in uitmuntende staat en de herkomst is betrouwbaar. Er is één struikelblok: aan het werk hangt een prijskaartje van 175 miljoen euro en 15 miljoen daarvan zou van jou moeten komen.

Dit dilemma overviel de Vereniging Rembrandt toen zij in 2021 van het Rijksmuseum een verzoek kreeg voor financiële steun bij de aanschaf van De vaandeldrager van Rembrandt. Het ging om een historisch hoge som geld, maar afgezien daarvan was het voor deze vereniging business as usual. De Vereniging Rembrandt biedt Nederlandse musea al 140 jaar lang onmisbare steun bij de aankoop van topkunst: van schilderijen van Rembrandt tot video-installaties van Pipilotti Rist. Ook helpt zij musea bij onderzoek en restauraties.

Op 8 juni biedt de Vereniging Rembrandt de leden van Jong VNK een exclusief kijkje in haar keuken. Tijdens een interactieve middag leer je in drie masterclasses de geheimen achter het succes van deze cruciale speler in de museumwereld: wie en wat bepaalt of een aanvraag voor steun bij een aankoop wordt gehonoreerd, hoe ziet de ideale aanvraag voor een onderzoeksbeurs eruit en hoe bind je grote gevers aan jouw missie om topkunst toegankelijk te maken voor iedereen?

Let op: er is slechts plaats voor 40 leden, dus meld je snel aan.
Nog geen VNK-lid maar wil je wel deelnemen? Word dan nu lid.

Jong VNK x Vereniging Rembrandt: Exclusieve Masterclasses
Leiderschap in Cultuur x Museumvereniging
6 mei t/m 25 nov 2024

Leiderschap in Cultuur x Museumvereniging

Rondleidtraining: een cursus voor verhalenvertellers
7 mei t/m 18 jun 2024

Rondleidtraining: een cursus voor verhalenvertellers

De kunst van het vragen
15 mei t/m 26 jun 2024

De kunst van het vragen

Webinar: Onderzoek Maatschappelijke Impact van Musea
21 mei 2024

Webinar: Onderzoek Maatschappelijke Impact van Musea