Welke rol kunnen private fondsen spelen in de verduurzaming van de sector? In debat met Teun van de Keuken over de verduurzaming van fondsen in de cultuursector.

Kunst Voor Klimaat

Tijdens de vijfde editie van Kunst Voor Klimaat gaat Teun van de Keuken in debat met belangrijke spelers in de sector over de vraag: Welke rol kunnen private fondsen spelen in de verduurzaming van de sector? We gaan inzoomen op de geldstromen van private fondsen en de verduurzaming hiervan. Hoe zorgen private fondsen ervoor dat hun vermogensbeheerders groen én sociaal investeren of beleggen?

Inhoud

Echte impact bereik je met milieu én sociaal. Private fondsen die met beide rekening houden zijn de echte gamechangers. Wat betekent dit voor het inrichten van projectaanvragen bij fondsen? Welke eisen worden gesteld? En wat betekenen deze eisen voor makers uit de podiumkunsten? Boycot je als maker een private cultuurfonds als het fonds niet groen en sociaal investeert? Wat voor soort (rechtvaardige) kunst kun je dan wel of niet maken? Deze vragen staan centraal tijdens het debat.

Praktische informatie

Dit debat vindt plaats op 14 maart van 16:30-18:00 in Nationale Opera & Ballet in Amsterdam tijdens het Opera Forward Festival. Met onder andere de première van de nieuwe opera The Shell Trial en een gevarieerde contextprogrammering wordt de vraag gesteld naar de verantwoordelijkheid van kunstinstellingen, de kunstenaar, en uiteindelijk, de mens.

Debat Kunst Voor Klimaat #5
Leiderschap in Cultuur x Museumvereniging
6 mei t/m 25 nov 2024

Leiderschap in Cultuur x Museumvereniging

Rondleidtraining: een cursus voor verhalenvertellers
7 mei t/m 18 jun 2024

Rondleidtraining: een cursus voor verhalenvertellers

De kunst van het vragen
15 mei t/m 26 jun 2024

De kunst van het vragen

Cursus: Minder Bedrijfsafval door Gedragsbeïnvloeding
21 mei t/m 11 jun 2024

Cursus: Minder Bedrijfsafval door Gedragsbeïnvloeding