DEN en Taskforce Publieksdata dragen bij aan EU-conferentie over datagedreven publieksbereik.

Publieksbereik

Het onderwerp publieksdata staat centraal tijdens de EU-conferentie op 8 en 9 februari 2024. Onder Belgische EU voorzitterschap wordt onder de noemer ‘Empowering the Cultural and Creative Sectors in Data-driven Audience Development’ twee dagen lang dieper ingegaan op publieksdata en digitale transformatie. DEN en Taskforce publieksdata zijn aanwezig om kennis te delen en op te halen. 

Datagedreven denken

Datagedreven denken geeft grip op je publiek. Aan de hand van data kun je bepalen wie jouw doelgroep is, hoe je hen beter kunt bedienen of wie je nog potentieel nog meer zou kunnen bereiken. DEN is overtuigd van de meerwaarde van een datagedreven aanpak in cultuur. We zien hoe in andere sectoren aanbod steeds beter wordt afgestemd op de doelgroepen en hoe data de interactie en band met contacten versterkt. Om op verantwoorde en effectieve wijze te werken met data, is standaardisatie en samenwerking essentieel. We zijn daarom blij met de internationale aandacht voor dit thema tijdens de EU-conferentie op 8 en 9 februari.

Over de conferentie

Met de titel ‘Empowering the Cultural and Creative Sectors in Data-driven Audience Development’, zet Brussel het belang van publieksdata internationaal op de kaart. Door datagedreven te werken, kunnen culturele organisaties publieksparticipatie vergroten en nieuwe doelgroepen trekken. Tijdens de tweedaagse conferentie wordt dieper ingegaan op digitale transformatie in de culturele en creatieve sector. Waarbij speciaal aandacht is voor publieksbereik en -betrokkenheid. Onderwerpen die aan bod komen zijn: beleidsvoorstellen, ethische randvoorwaarden, digitale kansen en internationale samenwerking rondom publieksdata. Alles met als doel het gesprek te openen, kennis te delen en samen verder te komen. 

Deze conferentie gratis bijwonen?

Alle plenaire sessies en een groot deel van de breakout-sessies zijn gratis online te volgen via een livestream. Voor deelname is registratie wel verreist. Bekijk het programma van de conferentie en registreer je vandaag nog.

Conferentie Datagedreven Publieksbereik
Leiderschap in Cultuur x Museumvereniging
6 mei t/m 25 nov 2024

Leiderschap in Cultuur x Museumvereniging

De kunst van het vragen
15 mei t/m 26 jun 2024

De kunst van het vragen

NEMO Online Trainingen: Duurzame Ontwikkeling
5 t/m 26 jun 2024

NEMO Online Trainingen: Duurzame Ontwikkeling

Webinar: Vergroot het bereik van je digitaal erfgoedcollectie
25 juni 2024

Webinar: Vergroot het bereik van je digitaal erfgoedcollectie