Westfries Museum kiest geen kant in discussie over Jan Pieterszoon Coen. ’Vorm zelf je mening over het standbeeld’

Nieuws | 19 jun. 2020

Musea bevorderen reflectie en debat; in musea is ‘een leven lang leren’ de praktijk. Daarbij bieden zij aan actuele, maatschappelijke opgaven als kansengelijkheid, de Nederlandse identiteit en een florerende economie een overtuigende bijdrage. Zo neemt het Westfries Museum bewust geen stelling in de discussie over het standbeeld van de omstreden J.P. Coen. Wel ondersteunt het museum de discussie en het democratische besluitvormingsproces door iedereen die daar behoefte aan heeft te helpen een eigen mening te vormen. "Met meer kennis kun je beter een standpunt bepalen in de huidige discussie", aldus directeur Ad Geerdink.