Webinar Unlock brengt effecten maatregelen in kaart

Nieuws | 01 okt. 2020

Dinsdag 6 oktober organiseert het Rijksmuseum in samenwerking met TNO en de gemeente Amsterdam een webinar waarin ze de eerste resultaten van het project Unlock presenteren. Museumprofessionals kunnen zich hiervoor aanmelden.

De grootste uitdaging voor musea is om in de 1,5 metersamenleving en binnen de RIVM-richtlijnen op een verantwoorde manier zoveel mogelijk bezoekers toe te laten. Zoals heel veel musea kan ook het Rijksmuseum in deze tijd aanzienlijk minder bezoekers verwelkomen. Het museum is daarom (samen met Stage Entertainment en de Johan Cruijff Arena) een zogenaamde ‘proeftuin’ van TNO en de Gemeente Amsterdam waarin aan de hand van data en camera-opnames bezoekersstromen in kaart worden gebracht. Deze worden vervolgens gemodelleerd waarna het effect van verschillende maatregelen en interventies wordt gesimuleerd. Deze simulaties geven inzicht in het effect en de werking van verschillende maatregelen en interventies binnen het museum en in de buitenruimte en leidt tot een handelingsperspectief ten aanzien van het sturen van bezoekers. Hoofddoel van het project Unlock is het creëren van een omgeving waarin een museumbezoek voor alle doelgroepen op een veilige en verantwoorde manier mogelijk is.

Omdat de resultaten van het project Unlock ook heel leerzaam zijn voor andere musea organiseert het Rijksmuseum in samenwerking met TNO en de Gemeente Amsterdam een webinar om de (tussentijdse) resultaten te presenteren. Naast een presentatie over de resultaten is er ook ruimte om met elkaar in gesprek te gaan.

Aanmelden webinar

Museumprofessionals kunnen zich hier aanmelden voor het webinar, dat dinsdag 6 oktober van 15:00 – 16.30 uur zal plaatsvinden.

Meer informatie over het innovatieve onderzoek Unlock vind je hier