Vakspecialist educatie (PO/VO)

Vacature | 07 jan 2019

Het Utrechts Archief zoekt een vakspecialist educatie (PO/VO)

Organisatie: Het Utrechts Archief
Omvang: 24 uur per week
Locatie: Utrecht
Sluiting: 4 februari 2019

Wij zoeken een

Vakspecialist educatie (PO/VO)

24 uur per week

Het Utrechts Archief verzamelt en bewaart de bronnen van de Utrechtse geschiedenis. Dit kunnen omvangrijke archieven zijn, zoals het archief van de Nederlandse Spoorwegen, maar ook persoonlijke archieven, als die van Anton Geesink. Iedereen die meer wil weten over onze bronnen kan terecht in de studiezaal, op deze website en bij de tentoonstellingen en activiteiten in ons publiekscentrum in het Museumkwartier. De expertise en het enthousiasme van ruim 50 medewerkers en een grote groep vrijwilligers zorgen voor een stimulerende werkomgeving. Het Utrechts Archief wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen. Naast je kwaliteiten, talenten en motivatie breng je onder andere ook jouw leeftijd, geaardheid, achtergrond of arbeidsbeperking mee. En die verwelkomen we.

Wat ga je doen?

  • Als medewerker educatie heb je een actieve rol in het ontwikkelen van educatieve producten en diensten op basis van de vraag vanuit het onderwijs. Op dit moment worden er nieuwe producten ontwikkeld die per schooljaar 2019/2020 aangeboden.
  • Je zet de lespakketten in de markt en realiseert een groei in het aantal bezoekers en bezoekerswaardering. Je bouwt een netwerk op en bent een goed zichtbaar en toegankelijk persoon voor o.a. leerkrachten en directies van scholen in het basisonderwijs (ook voorschools) en het voortgezet onderwijs. Je staat op onderwijsbeurzen en doet aan warme en koude acquisitie.
  • Je zorgt dat er een nauwe aansluiting op de vraag plaatsvindt. Mede hiervoor onderhoud je actief contacten met het onderwijs en verbind je scholen, Cultuur en School en Het Utrechts Archief met elkaar.
  • Je geeft archiefeducatie aan schoolklassen PO en onderbouw VO. Je begeleidt en coördineert een groep freelance educatoren die jou ondersteunen tijdens de groepsbezoeken.
  • Je bent in staat adequaat mee te denken met de coördinator publieksprogrammering in het opstellen van adviezen en projectplannen op basis van jouw expertise.

Wat vragen we van je?

  • Een passende vakinhoudelijke opleiding op HBO-niveau op het gebied van onderwijs met aanvullend actuele kennis van geschiedenisonderwijs en archiefonderzoek.
  • Oog voor en kennis van trends en ontwikkelingen binnen het educatieve werkveld, onderwijs en cultuureducatie. Ervaring met het inzetten van social media.
  • Ervaring met het schrijven van educatief materiaal, lesgeven aan basisonderwijs en het organiseren en uitvoeren van publieksactiviteiten.
  • Je bent zichtbaar en een netwerker binnen en buiten de organisatie. Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en kan goed presenteren. Je bent in staat om feedback te gebruiken om te groeien en je voelt je thuis in een multidisciplinair team.
  • Een klant- en resultaatgerichte instelling en bereid om ook ’s avonds en in het weekend te werken.

Arbeidsvoorwaarden:

Het Utrechts Archief volgt de rechtspositie van de gemeente Utrecht. In eerste instantie is er sprake van een tijdelijk contract via een payrollconstructie voor een periode van 12 maanden, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal in salarisschaal 9 (€3805,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek). Verlenging met 1 jaar is een mogelijkheid.

Inlichtingen en sollicitatie:

Voor nadere informatie over deze functie kun je contact opnemen met: Bernadine Ypma, afdelingshoofd Publiek en Presentatie / adjunct-directeur, telefoonnummer: (030) 286 6659, e-mail: b.ypma@hetutrechtsarchief.nl. Je kunt je sollicitatie via e-mail vóór 4 februari 2019 richten aan: Anne-Marie van Vliet, HR adviseur van Het Utrechts Archief, e-mail: vacature@hetutrechtsarchief.nl.

Planning van de gesprekken:

Wij ontvangen je motivatiebrief en CV graag voor 4 februari. De eerste gespreksronde is gepland op 26 februari tussen 13 en 17 uur, de tweede gespreksronde op 5 maart tussen 13 en 16 uur.