Uitslag 2e ronde Museumeducatie Prijs 2017

Nieuws | 18 jul 2017

De finalisten van de Museumeducatie Prijs 2017 zijn bekend. De finalisten kunnen zich nu opmaken voor de jurybezoeken in september. Tijdens deze bezoeken van een uur komt de jury bij de finalisten langs om een indruk te krijgen van hoe hun project/projectplan er in de praktijk aan toe gaat. Op basis van deze bezoeken selecteert de jury op 10 november de winnaars van de Museumeducatie Prijs 2017.

De Museumeducatie Prijs 2017 is dé onderscheiding voor samenwerkingsprojecten tussen musea en scholen uit het primair onderwijs. In totaal zijn er twee prijzen te vergeven. Ten eerste is er een prijs van €40.000,- dat wordt aangewend om het bekroonde lopende project verder te ontwikkelen en uitbreiden. Ten tweede is er een aanmoedigingsprijs van €5.000,- voor de realisatie van een projectplan. Beide prijzen worden uitgereikt in een aparte competitie, die synchroon worden georganiseerd.

De winnaars doorlopen in totaal drie rondes. De eerste ronde bestond uit een schriftelijke beoordeling, waarbij vooral werd gekeken in hoeverre de aanmeldingen voldeden aan de formele criteria. Uit de totaal 35 aanmeldingen, heeft de jury vervolgens vijf lopende projecten en vijf projectplannen genomineerd voor de tweede ronde. De genomineerden werden vervolgens uitgenodigd om hun lopende project cq. projectplan op 20/21 juni te presenteren voor de jury. Op basis van de ervaringen tijdens de presentatieronde heeft de jury vervolgens vier finalisten genomineerd:

Finalisten beste lopende project

Finalisten beste projectplan

Janneke Gilsing presenteert het projectplan 'Kunstschool Mh' (Mauritshuis)

Johan Gielen presenteert het projectplan 'Kijk ze kijken' (Kunsthal)

Leonie Bakker en Yuri Matteman presenteren het project 'Verwonderpaspoort' (Naturalis Biodiversity Center)

Loes Janssen en Marleen Hartjes presenteren het project 'Flip the Museum' (Van Abbe Museum)

Met de finalisten wordt een afspraak gemaakt voor een locatiebezoek in september. Tijdens dit bezoek van een uur komt de jury bij de finalisten langs om een indruk te krijgen van hoe hun project cq. projectplan er in de praktijk aan toe gaat. Op 10 november wordt bekend gemaakt wie de winnaars zijn van de Museumeducatie Prijs 2017. De prijsuitreiking vindt plaats bij Beeld en Geluid in Hilversum.