Uitreiking Museumkids Awards 2019

Nieuws | 08 nov 2018

Welke musea worden de Kidsproof musea 2019? Volg het via de livestream!

De Museumkids Awards 2019 worden morgen 9 november, onder leiding van Kim-Lian van der Meij, in het Nationaal Militair Museum uitgereikt.

Live stream

De bekendmaking van de Kidsproof musea is live te volgen via: https://www.youtube.com/watch?v=j73aOsb1Gc0. De livestream zal rond 15.30 starten, houdt de socials van Museumkids in de gaten voor exacte tijden.

Museumkids

Door zo’n 4.000 Museuminspecteurs, kinderen t/m 12 jaar, zijn het afgelopen jaar ruim 11.000 inspecties gedaan op Museumkids.nl. Museumkids brengt de jongste generatie - en hun (groot)ouders in hun gevolg -  in contact met museale collecties door het hele land. Met die collecties vertellen musea verhalen waardoor kinderen de wereld leren ontdekken. Die verhalen versterken niet alleen de binding met de kostbare collecties maar ook die met hun eigen omgeving.

Museuminspecteurs en Kidsproof musea

De waardering die Museuminspecteurs uit het hele land hebben gegeven, maakt duidelijk wat ze van de activiteiten vonden, of ze iets nieuws geleerd hebben, of de medewerkers aardig waren en wat ze zelf aan het museum zouden veranderen. Het museum kan deze waardevolle feedback gebruiken om nog aansprekender programma’s te ontwikkelen en de dienstverlening te verbeteren. De verkiezing van de Kidsproof musea van Nederland draagt daarmee bij aan de kwaliteit van het aanbod van alle musea. Musea met voldoende inspecties en een gemiddeld cijfer van minstens een 7,5 zijn het daaropvolgende jaar Kidsproof Museum. Museuminspecteurs maken, op hun beurt, kans op de titel ‘Museuminspecteur van het jaar’.

Na de uitreiking morgen gaat direct het 8e inspectieseizoen van start!

Deel dit nieuws