Tentoonstelling in Nieuwe Kerk probeert het volledige verhaal van Suriname te vertellen

Nieuws | 03 okt 2019

Cultuur verbindt en verrijkt en zou dat moeten doen, ongeacht culturele achtergrond. Dit is echter nog niet altijd het geval: een deel van het potentiële publiek voelt zich niet aangetrokken tot het culturele aanbod. De Federatie Cultuur (FC) – waar de Museumvereniging onderdeel van uit maakt – streeft naar een open en toegankelijke culturele sector waarbij representatie en inclusiviteit sleutelbegrippen zijn. De Code Culturele Diversiteit helpt daarbij en is een instrument dat instellingen in de culturele en creatieve sector kunnen gebruiken om het beleid en de activiteiten van de eigen organisatie aan te toetsen: hoe doe ik het op het vlak van culturele diversiteit en inclusiviteit? De code hanteert vier peilers: Publiek, Personeel, Programma en Partners.

Ga verder naar dit bericht op AT5