Kinderen en Museumbezoek

Publicatie | 05 sep. 2011

Wat zijn de beste methoden om meer kinderen musea te laten bezoeken? De belangrijkste resultaten van dit onderzoek zijn samengevat in deze publicatie. Overheden, scholen, intermediairs en musea vinden er concrete en praktische handvatten in voor hun beleid. Want over één ding zijn we het allemaal eens: het is de moeite waard te investeren in het museumpubliek van de toekomst!

Hoe vergroot je museumbezoek van kinderen tegen zo laag mogelijke kosten?

In 2011 verscheen het rapport 'Stimulering van museumbezoek door kinderen' van Richard Geukema, Annelise Notenboom, René Goudriaan en Paul Postma. Dit behandelt de uitvoering van zeven kleinschalige experimenten waaruit blijkt hoe men kinderen het beste kan stimuleren musea te bezoeken tegen zo laag mogelijke kosten. De structurele winst van enkele van deze experimenten ontstaat bij voortzetting gedurende meerdere jaren. Er is een onderscheid gemaakt naar museumbezoek van kinderen in schoolverband en in gezinsverband. 

Het rapport is op 14 november 2011 aangeboden aan staatssecretaris Zijlstra tijdens het invitatiesymposium 'Kinderen en Museumbezoek' in de Nieuwe Kerk te Den Haag. Daarnaast verscheen een populaire uitgave over de onderzoeksresultaten.

Bestel Kinderen en Museumbezoek, €12,95 

We helpen je graag verder

We helpen je graag verder

We helpen je graag verder

We helpen je graag verder

Deel deze publicatie