Stampvolle musea sloten vroegtijdig deuren tijdens Museumnacht: ‘Dit is de nacht van de lange rijen’

Nieuws | 07 nov. 2021

De Museumnacht 2021 in Amsterdam was zo populair dat er lange rijen ontstonden en sommige musea eerder besloten te sluiten. Jordy den Haan van de organisatie van de Museumnacht: “Het is fijn dat er zoveel mensen naar de musea komen. De bedoeling is echter dat de bezoekers van Museumnacht verspreid naar verschillende locaties door de stad gaan. Nu gingen de mensen naar de populaire plekken onder meer bij het Museumplein waardoor er lange rijen ontstonden. Een andere reden van de lange rijen noemt hij het tonen van de QR-code voordat bezoekers een polsbandje kregen en daarnaast de vroege sluitingstijd van 12 uur van Museumnacht. “Iedereen kwam daardoor al aan het begin van de avond, terwijl we normaal gesproken twee bezoekerspieken op een avond hebben.”