Specialist Digitale Dienstverlening

Vacature | 07 jan 2019

Het Utrechts Archief zoekt een specialist digitale dienstverlening

Organisatie: Het Utrechts Archief
Omvang: 24/28 uur per week
Locatie: Utrecht
Sluiting: 11 februari 2019

Wij zoeken een

Specialist Digitale Dienstverlening

24/28 uur per week

Vind jij het belangrijk om klanten zo goed mogelijk te helpen, ben je inhoudelijk sterk én op de hoogte van de laatste digitale ontwikkelingen? Kom team Dienstverlening versterken bij Het Utrechts Archief.

Wat ga je doen?

 • Je hebt een actieve rol in de ontwikkeling van digitale dienstverlening vanuit jouw visie op digitale dienstverlening.
 • Je signaleert kansen voor verbetering (optimaliseren en digitaliseren) van dienstverleningsprocessen en bent in staat om dit te vertalen in een projectplan en in een interdisciplinair team uit te voeren.
 • Je gaat de (digitale) dienstverlening voor de klant en de ambtenaren die een informatievraag hebben uit de datacollecties van Het Utrechts Archief en de aangesloten overheden bundelen.
 • Je doet gebruikersonderzoek (klanten en overheden) en vertaalt dit naar verbeteringen in de dienstverlening. Je hebt overzicht over dienstverleningskanalen en klantreizen.  

Wat vragen we van je?

 • Je hebt een HBO opleiding op het gebied van ICT of media, informatie en communicatie.
 • Je hebt kennis van ICT architectuur. Je bent een gesprekspartner voor ICT, functioneel beheerders en informatiespecialisten.
 • Je bent een netwerker en gaat samenwerkingen aan met externe partners.
 • Je hebt kennis van en ervaring met het opzetten en uitvoeren van klantonderzoek.
 • Je bent in staat om je snel kennis eigen te maken op het gebied van dienstverlening in de archief-, en informatiesector.
 • Het is een pré om of gedegen kennis digital humanities te hebben óf kennis van informatiebeheer en gebruik binnen overheden.
 • Je bent innovatief, je durft en je bent een positieve collega.

Arbeidsvoorwaarden:

Het Utrechts Archief volgt de rechtspositie van de gemeente Utrecht. In eerste instantie is er sprake van een tijdelijk contract via een payrollconstructie voor 12 maanden maximaal in salarisschaal 10
(€ 4225,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek). Verlenging voor 1 jaar is mogelijk.

Over Het Utrechts Archief

Het Utrechts Archief verzamelt en bewaart de bronnen van de Utrechtse geschiedenis. Dit kunnen omvangrijke archieven met duizenden documenten zijn, zoals het archief van de Nederlandse Spoorwegen, maar ook persoonlijke archieven, als die van Anton Geesink. Iedereen die meer wil weten over onze bronnen kan terecht in de studiezaal, op deze website en bij de tentoonstellingen en activiteiten in ons publiekscentrum in het Museumkwartier. De expertise en het enthousiasme van ruim 50 medewerkers en een grote groep vrijwilligers zorgen voor een stimulerende werkomgeving.

Het Utrechts Archief wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen. Naast je kwaliteiten, talenten en motivatie breng je onder andere ook jouw leeftijd, geaardheid, achtergrond of arbeidsbeperking mee. En die verwelkomen we.

Inlichtingen en sollicitatie:

Voor nadere informatie over deze functie kun je contact opnemen met: Bernadine Ypma, afdelingshoofd Publiek en Presentatie / adjunct-directeur, telefoonnummer: (030) 286 6659, e-mail: b.ypma@hetutrechtsarchief.nl. Je kunt je sollicitatie via e-mail 11 februari richten aan: Anne-Marie van Vliet, HR adviseur van Het Utrechts Archief, e-mail: vacature@hetutrechtsarchief.nl.

Planning van de gesprekken:

Wij ontvangen je reactie in de vorm van een motivatiebrief en CV graag voor 11 februari 2019. De eerste gespreksronde is gepland op 21 februari tussen 9 en 12 uur, de tweede gespreksronde op 28 februari tussen 9 en 12 uur.