Registrar (tijdelijk)

Vacature | 10 feb 2020

Het Dordrechts Museum is op zoek naar een tijdelijke registrar

Organisatie: Dordrechts Museum
Omvang: 32 uur per week
Locatie: Dordrecht
Sluitingsdatum: 5 maart 2020

 

Jij bent als registrar verantwoordelijk voor het voorbereiden, plannen en regelen van alle aspecten van het (inter)nationale bruikleenverkeer. Dit heeft betrekking op tentoonstellingen, collectie-uitwisselingen en in- en uitgaande langdurig bruiklenen. Kwaliteit, efficiency en klantgerichtheid staan daarin voorop. Je zorgt ervoor dat wordt voldaan aan de fysieke, administratieve, verzekeringstechnische en budgettaire normen en eisen die aan bruikleenverkeer worden gesteld. De registrar is tevens verantwoordelijk voor de organisatorische en administratieve afhandeling van alle typen verwervingen.

Je initieert en onderhoudt in- en externe (inter)nationale contacten met bruikleengevers en -nemers (collega musea, culturele instellingen, kunstenaars en particulieren) over voorwaarden, kosten, klimaatvereisten en transport. Je toetst faciliteiten bij (in)lenende instanties. Jij coördineert en organiseert de kunsttransporten.  Een goede afstemming en samenwerking met collega’s intern bij alle facetten van je werk is van groot belang. Je levert daarnaast waar nodig een bijdrage aan het ontwikkelen van beleid, richtlijnen en procedures ten aanzien van het eigen vakgebied en binnen de geldende wet- en regelgeving.

Het Dordrechts Museum zet de komende jaren krachtig in op het project Optimalisering Collectieregistratie met als doel de versterking van het integrale registratie- en collectiebeheersysteem voor de Collectie Dordrecht (inclusief collectie online). De registrar(s) zijn verantwoordelijk voor de projectleiding van dit project en hebben daarin een coördinerende en uitvoerende rol.

Wat neem je mee?

  • Een relevante, afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur aan de Reinwardt Academie;
  • Kennis en ervaring op het gebied van (inter)nationaal bruikleenverkeer;
  • Kennis van en ervaring met collectieregistratiesystemen (bij voorkeur Adlib);
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift (overige talenkennis is een pre).

Je bent een teamspeler met oog voor details. Accuratesse, planmatigheid en het hebben van een helicopterview zijn essentiële eigenschappen in deze functie. Je moet het overzicht houden over gelijktijdig lopende projecten en deadlines die daarmee samenhangen. Je voelt je thuis in onze bevlogen en open cultuur, waar kwaliteit hoog in het vaandel staat. Ervaring met gevarieerde collecties komt daarin goed van pas. Je bent stressbestendig en neemt initiatief. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en bent in staat om relaties op te bouwen en te onderhouden. Zaken benader je vanuit een klantgerichte houding. Je kijkt vooruit en komt zelf met oplossingen.

Waar kom je te werken?

Het Dordrechts Museum is een culturele organisatie (70 medewerkers) van de Gemeente Dordrecht en bestaat uit vier onderdelen: het Dordrechts Museum (kunstmuseum), Huis Van Gijn (historisch woonhuis), Het Hof van Nederland (historisch museum) en het Regionaal Archief Dordrecht. Wij geloven dat historisch besef en gevoel voor schoonheid het leven van mensen verrijkt en zo kan bijdragen aan een betere samenleving.

Wat bieden we jou?

Een tijdelijke werkplek (i.v.m. zwangerschapsvervanging) in een uitdagende museumorganisatie voor 32 uur per week voor de periode van 1 mei tot 1 oktober 2020. Je gaat samenwerken met enthousiaste collega’s. Bij ons heb jij contact met bezoekers en stakeholders, en is er ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling!

Het salaris is afhankelijk van kennis, opleiding en ervaring en bedraagt maximaal
€ 3.968,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek (schaal 9 car/uwo).

Daarnaast krijg jij uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van reiskosten, flexibele werktijden, pensioen, verlofregelingen en studiefaciliteiten. Daarnaast beschik je als medewerker over een Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Dit budget kun je inzetten voor bijvoorbeeld extra vrije dagen, een opleiding of de aanschaf van een nieuwe fiets.

Het Dordrechts Museum streeft naar een evenwichtig samengesteld personeelsbestand. Bij gelijke geschiktheid wordt hier rekening mee gehouden.

Solliciteren of meer weten?

Ben je enthousiast geworden? Reageer dan online. Heb je vragen? Neem dan contact op met Annette de Vries, Hoofd Collecties Dordrechts Museum, op telefoonnummer 078-7705254.

Wij willen een zo breed mogelijke groep mensen bereiken met onze gevarieerde en brede collecties, binnen en buiten het museum. Wil jij hier aan bijdragen als Registrar bij het Dordrechts Museum?