Zo werkt Museum.nl

Nieuws | 25 jan. 2023

Van zaterdag 1 t/m 7 vrijdag april vindt de 9e Museumweek plaats. Dit jaar in de vorm van een activatie voor én door Museumkaarthouders. Deze pagina met tutorials, tips en uitleg helpt je om activiteiten en aanbod te uploaden. 

  • Om activiteiten te uploaden heb je toegang nodig tot het cms. We leggen hieronder uit hoe je dit doet;
  • Inloggen voor het cms doe je via deze pagina http://cms.museum.nl;
  • Ben je eenmaal ingelogd, dan is er de mogelijkheid om bij ‘evenementen’ een Museumweek-evenement toe te voegen (activiteit, tentoonstelling, speurtocht etc.). Het is belangrijk dat je het onderwerp ‘Museumweek’ selecteert, dan kunnen wij het toevoegen aan onze campange;
  • In deze bijlage staan de contentrichtlijnen voor museum.nl.

Hoe kan ik activiteiten en tentoonstellingen op museum.nl plaatsen?

Dat doe je via het centrale cms: cms.museum.nl
En om dat te kunnen doen heb je een account nodig op Museumcontact.nl.
Bij je aanvraag voor een account op Museumcontact onder het kopje ‘persoonlijke gegevens’ vink je dan aan: vraag toegang tot het CMS museum.nl. Het inloggen loopt via google, geef dus ook je gmail adres op of een mailadres dat gekoppeld is aan google. 

Heb je al een account op Museumcontact en wil je toegang tot museum.nl?

Pas dan je gegevens aan in je account op museumcontact.nl onder het kopje ‘persoonlijke gegevens’ door aan te vinken: vraag toegang tot het cms.museum.nl. Je kunt daarbij ook aangeven welk adres je aan het cms wilt laten koppelen. Dit moet een mailadres zijn dat is gekoppeld aan een google account. 

Wanneer ik naar cms.museum.nl ga, zie ik een leeg scherm, wat nu?

Probeer de website in Google Chrome te openen en je cookies te verwijderen. Als het goed is, moet het nu wel lukken.

Wat te doen bij de volgende foutmelding: user has no email or is not an authorized cms user.?

Deze foutmelding betekent vaak dat het e-mailadres waarmee je probeert in te loggen niet gekoppeld is aan een Google-account. Je kan je e-mail aan een Google-account koppelen of een e-mailadres dat aan Google gekoppeld is doorgeven aan persberichten@museumvereniging.nl .

Wat moet ik doen als ik een melding krijg dat het wachtwoord onjuist is, terwijl ik ooit een wachtwoord voor de tentoonstellingenagenda heb ingesteld?

Je logt nu niet meer in via je account van Museumkaart, maar met je Google-account. Dus het wachtwoord dat je invoert, is dat van je Google-account.

Hoe kan ik algemene gegevens van mijn museum aanpassen op museum.nl?

Dat kan niet, want die gegevens komen uit de ledendatabase. Je kan een mailtje sturen naar crmmutaties@museumvereniging.nl met de aanpassingen erin.

Ons museum staat alleen in het Nederlands op de website. Hoe kan ik een andere taal toevoegen?

Als je de Engelse/Duitse vertaling van de wervende tekst en die van het onderschrift van de afbeeldingen naar persberichten@museumvereniging.nl stuurt, dan zorgen wij dat er een Engelse/Duitse vertaling op museum.nl komt te staan.

Staat jouw vraag hier niet bij? Neem contact op via persberichten@museumvereniging.nl.

Deel dit nieuws