Provincie wil Zeeuws stimuleringsfonds voor culturele sector

Nieuws | 22 mei 2020

Omdat de huidige steunmaatregelen van het Rijk onvoldoende zijn, neemt de Provincie Zeeland het voortouw bij de vorming van een Zeeuws stimuleringsfonds voor cultuur. Gedeputeerde Anita Pijpelink: “We willen de Staten binnenkort een voorstel doen voor de vulling van dit fonds; daarnaast gaan we gemeenten en bedrijven actief benaderen om het fonds aan te vullen. Het idee is om de middelen uit het stimuleringsfonds aan te wenden voor het 1,5-meter-proof maken van musea en evenementen. Denk bijvoorbeeld aan het reguleren van bezoekersstromen door ticketing of het aanbrengen van looproutes. Ook willen we samenwerking stimuleren; bijvoorbeeld met de toeristische sector. Ik heb niet de illusie dat we met dit steunfonds de inkomstensector van de hele sector kunnen compenseren, maar het gaat erom dat we de instellingen helpen om zo goed mogelijk door deze lastige periode heen te komen.”

Ga verder naar dit bericht op zeeland.nl