Project assistent (tijdelijk)

Vacature | 27 sep 2019

Het Bonnefantenmuseum is op zoek naar een project assistent

Organisatie: Bonnefantenmuseum
Omvang: 24 uur per week
Locatie: Maastricht
Sluitingsdatum: 23 oktober 2019

Het Bonnefantenmuseum in Maastricht is hét toonaangevende kunstmuseum van Limburg en de euregio. Het door de befaamde Italiaanse architect Aldo Rossi ontworpen gebouw is met zijn markante toren een van de bekendste gebouwen van Maastricht. In het museum wordt een rijke collectie van oude en hedendaagse kunst in telkens wisselende samenstelling tentoongesteld. Daarnaast zijn de tijdelijke tentoonstellingen voor vaste en nieuwe bezoekers keer op keer de aanleiding om het museum te komen ontdekken en te beleven. Het Bonnefanten geniet nationale en internationale bekendheid als een signalerend museum met een onderscheidende oriëntatie op kunst en kunstenaars die (nog) niet op alle mainstream podia te vinden zijn. Diversiteit en inclusie zijn thema’s die sinds enige jaren hoog in het vaandel staan van het beleid van het museum. Met ruim 120.000 bezoekers per jaar staat het Bonnefanten in de top van Nederlandse kunstmusea.

‘Backstage’ staat het Bonnefantenmuseum voor een moderne en professionele organisatie. Het Bonnefanten kent een platte organisatiestructuur en een informele cultuur, passend bij een omvang van plusminus 40 medewerkers.

                                Project assistent (tijdelijk)

 

Doel van de functie

Voorbereiding en uitvoering van tentoonstellingen en projecten. De functie maakt deel uit van de afdeling Presentaties.

Jouw profiel

  • HBO werk- en denkniveau in een voor de functie relevant vakgebied
    Specifieke functiekenmerken;
  • Ervaring in het maken van tentoonstellingen, het realiseren van educatieve projecten en projectmatig werken;
  • Kennis van de internationale kunstwereld, een brede cultuurhistorische oriëntatie en een goed inzicht in de actuele kunstsituatie;
  • Goede organisator met een communicatief sterke persoonlijkheid, die meertalig kan werken;
  • Vertrouwdheid met geautomatiseerde bestanden;
  • Affiniteit met documentatieprocessen;
  • Flexibel op het gebied van avondwerk en werken in weekends;
  • Museale werkervaring strekt tot aanbeveling.

Overige informatie

Voor deze functie geldt een parttime aanstelling (24 uur/week). Wij hanteren de CAO van de Provincie Limburg. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Jacobien Peeters, Hoofd Presentaties.

Het Bonnefantenmuseum onderschrijft de Code Culturele Diversiteit en heeft zich ten doel gesteld om als organisatie een afspiegeling van de maatschappij te zijn. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen ons team versterkt.

Jouw sollicitatie kun je vóór 23 oktober richten, per e-mail, aan mevrouw M. Gerets onder vermelding van 'Project assistent'. E-mail: sollicitaties@bonnefanten.nl. De eerste gespreksronde is gepland in week 45.

* Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld, ongevraagde geïntroduceerde kandidaten worden beschouwd als eigen sollicitaties.