Noodsteun van ministerie van VWS en vfonds aan herinneringscentra en oorlogsmusea

Nieuws | 18 jun. 2020

Alle musea samen vertellen het verhaal van onze veranderende samenleving. Onder meer oorlogsmusea en herinneringscentra vertellen verhalen die niet vergeten mogen worden en die ook zoveel jaren na dato nog steeds 'leven'. Wij zijn dan ook blij met de steun van in totaal  2 miljoen euro van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg (vfonds) aan de herinneringscentra en de oorlogsmusea die aangesloten zijn bij de Stichting Musea en Herinneringscentra ’40-’45 (SMH). Het gaat om een tegemoetkoming in de kosten als gevolg van de gedwongen publiekssluiting van 16 maart 2020 tot 1 juni 2020. Die steun is hard nodig, want de gevolgen van de coronacrisis bedreigen het waardevolle werk van deze oorlogsmusea en herinneringscentra.