Niemand verwachtte dat Gunay Uslu staatssecretaris zou worden, maar ze is een ‘bluffer’

Nieuws | 06 jan. 2022

Met Gunay Uslu kiest het kabinet voor een insider uit de culturele sector zonder kennis van de Haagse politieke praktijk. De Volkskrant maakte een profiel van de wetenschapper en ondernemer, die de nieuwe staatssecretaris van Cultuur en Media wordt. Directeur Museumvereniging Vera Carasso: "Uslu is een prachtige, verfrissende en spannende keuze. Ik ken haar persoonlijk niet, maar ik kan mij voorstellen dat iemand met haar profiel heel veel voor elkaar kan krijgen. Haar belangrijkste taak wordt blijven investeren in nieuw aanbod, om de sector levend te houden. Als je er alleen voor zorgt dat de sector overeind blijft, loop je altijd achter de feiten aan."