‘Nederlanders willen helpen. Geef ons de ruimte’

Nieuws | 01 jun. 2021

Vandaag start de campagne om het Manifest ‘Nederlanders willen helpen. Geef ons de ruimte’ onder de aandacht te brengen van beleidsmakers en beslissers in politiek Den Haag. Het Manifest is ondertekend door 13 koepels binnen de brede sector, waaronder de Museumvereniging. 

Vorige week is het Manifest per brief aangeboden aan Informateur Mariëtte Hamer, de fractievoorzitters en aan relevante woordvoerder van de Tweede Kamer. Het Manifest wordt met een korte missiefilm van 1 minuut via de sociale media gelanceerd, is een bondige samenvatting van het maatschappelijke belang van ‘goed doen’ en laat zien dat onze sector, juist ten tijde van corona, relevanter is dan ooit. Wij vragen de politiek om de initiatieven van Nederlanders om ‘goed te doen’ de ruimte te geven door: 

  • Geven te stimuleren;
  • Vragen van steun niet te belemmeren;
  • Onnodige wet- en regelgeving achterwege te laten;
  • Vrijwilligerswerk aantrekkelijker te maken;
  • Loterijbijdragen veilig te stellen.

Ondertekenaars Manifest

SBF (Samenwerkende Brancheorganisaties Filantropie), Goede Doelen Nederland (brancheorganisatie goede doelen), FIN (Vereniging van Fondsen en Foundations in Nederland), CIO (Interkerkelijk Contact in Overheidszaken), Kunsten’92 (Belangenvereniging voor kunst, cultuur en erfgoed), NOC*NSF,  Federatie Cultuur (Federatie van werkgeversverenigingen in de cultuur), NOV (Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk), Partos (Branchevereniging Ontwikkelingssamenwerking), Goede Doelen Platform (Belangenbehartiger beneficianten van goede doelen loterijen), Partin (Brancheorganisatie voor particulier initiatief), SGF (Samenwerkende Gezondheidsfondsen) en Stichting Intern Toezicht Goede Doelen (ITGD).

Initiatief campagne

De campagne is een initiatief van de Samenwerkende Brancheorganisaties Filantropie (SBF). De campagne is onderdeel van de inzet van SBF om het overheidsbeleid positiever te maken zodat Nederlanders zich kunnen blijven inzetten voor een betere wereld.  

Bekijk het Manifest hier.

 

Deel dit nieuws