Museumweek

Van zaterdag 1 t/m vrijdag 7 april vindt de negende Museumweek plaats. Dit jaar in de vorm van een activatie voor én door Museumkaarthouders.

Jarenlang was de Museumweek dé campagneweek van het jaar. Maar dit jaar zal die week een andere vorm aannemen en onderdeel worden van de bestaande Museumkaart-campagne. Daarmee bereiken we het hele jaar door het brede publiek en wordt museumbezoek continu gestimuleerd. Er is gekozen voor een format waarbij alle musea onderdeel zijn van de campagneweek zonder dat er extra inzet gevraagd wordt. Wanneer je wél tijd en middelen hebt, is een extra activiteit natuurlijk wel waardevol voor de bezoeker.

Deze Museumweek geven we de 1,4 miljoen kaarthouders de mogelijkheid om voor 1 keer hun kaart te kunnen uitlenen aan een ander.

Tijdens de Museumweek willen we iedereen laten proeven wat Museumkaarthouders onbeperkt beleven. Daarom kan alleen tijdens deze week ieders persoonlijke kaart ook door iemand anders worden gebruikt. Voor een week hoeft er aan de kassa niet gecheckt te worden of Jan echt Jan is of Melissa echt Melissa. Oma’s, buurmannen, en slagers genieten daardoor ook van meer dan 450 musea. Voor 1 week is de Museumkaart om te delen en kunnen alle kaarthouders een ander het museum laten beleven.

Met deze activatie maken we ambassadeurs van Museumkaarthouders. Door hun kaart te delen geven ze anderen een voorproefje van de voordelen van de Museumkaart en bereiken we een groep die anders weinig of niet naar het museum gaat.

De spelregels op een rij

  • Van zaterdag 1 t/m 7 vrijdag april geven we de 1,4 miljoen kaarthouders de mogelijkheid om voor 1 keer hun kaart te kunnen delen met een ander
  • Tijdens de Museumweek hoeft niet gecheckt te worden of de getoonde Museumkaart van de bezoeker zelf is.
  • De echte Museumkaart moet worden getoond, geen kopie of foto van de kaart.
  • Er mag per kaart 1 bezoeker naar binnen. De bezoeker komt dus in plaats van de kaarthouder (die op een ander moment kan komen), maar ze mogen dus niet samen naar binnen.

Aantrekkelijke activiteiten

Een bijzondere activiteit tijdens de Museumweek is natuurlijk een extra aanvulling is op het bijzondere aanbod. Zo wordt het tijdens de Museumweek nog aantrekkelijker om een museum te bezoeken. Deel de activiteiten en het aanbod van jouw museum voor kaarthouders via museum.nl. Bekijk hier de checklist en tutorial voor tips en uitleg. Heb je vragen of ideeën om de Museumweek nog aantrekkelijker te maken? Laat het ons weten.

Actueel