Museum Het Schip wint RAAK Stimuleringsprijs 2021

Nieuws | 08 dec. 2021

Museum Het Schip in Amsterdam wint € 30.000,- om tentoonstellingen, workshops en rondleidingen multizintuiglijk aan te bieden aan mensen met een visuele beperking. Dit plan kreeg de meeste stemmen van het Nederlandse publiek en ontvangt daarom de eerste prijs van de RAAK Stimuleringsprijs 2021. Rijksmuseum Muiderslot wint de tweede prijs (€ 20.000,-) voor het ontwikkelen van instaprondleidingen voor (individuele) bezoekers met een visuele beperking én een tactiele maquette en een audiotour met uitgebreide beeldbeschrijvingen. De derde prijs (€ 10.000,-) gaat naar het Natuurhistorisch Museum Rotterdam voor een audiotour waarmee bezoekers met een visuele beperking op eigen gelegenheid het museum kunnen bezoeken en dezelfde informatie kunnen opdoen als mensen zonder beperking.