Medewerker museale techniek/Art Handler

Vacature | 07 sep. 2021

Organisatie: Kunstmuseum Den Haag
Locatie: Den Haag
Omvang: 32 uur per week
Sluitingsdatum: 29 september 2021

Kunstmuseum Den Haag beheert een van de mooiste en meest omvangrijke internationale kunstcollecties van Nederland. Een gevarieerde collectie van circa 165.000 kunstobjecten – beeldende kunst, fotografie, toegepaste kunst, mode en muziekinstrumenten – die in de afgelopen 100 jaar met veel passie en toewijding bijeen zijn gebracht. Hiermee maakt het museum jaarlijks 35 tentoonstellingen, werkt het voortdurend aan de openbaarmaking van de verzameling en zijn objecten veelvuldig op reis naar andere musea over de hele wereld.

De afdeling Tentoonstelling en Collectie Service is verantwoordelijk voor de realisatie van de inrichting van tentoonstellingen en voor het hanteren van alle objecten uit eigen bezit en (tijdelijk) bezit van derden. Daarnaast is de afdeling verantwoordelijk voor de logistieke afspraken rondom het bruikleenverkeer (zowel inkomend als uitgaand). De afdeling Tentoonstelling en Collectie Service (TCS) is opzoek naar een:

      Medewerker museale techniek/Art Handler

 

De afdeling Tentoonstelling en Collectie Service houdt zich onder andere bezig met de technische uitvoering van tentoonstellingsplannen. Zo hebben we twee vaste art handlers in dienst, maar ook een medewerker met de specialisatie fijnmechanica en twee timmermannen. Dit betekent dat wij nagenoeg nooit onze ontwerpen uitbesteden aan externe tentoonstellingsbouwers, maar dat we vitrines, vlonders, sokkels en bijvoorbeeld metalen hulpstukken/steuntjes in eigen beheer produceren.

De medewerker museale techniek / Art Handler:
Als art handler ben je verantwoordelijk voor het in- en uitpakken van waardevolle kunstobjecten, maar ook voor het installeren en ophangen ervan. Met 35 tentoonstellingen per jaar, wisselen we bijna elke week een tentoonstelling, dus je zult je nooit vervelen.

Naast de art handling op zaal, help je ook met diverse hand- en spandiensten. Hierbij kun je denken aan kunsttransporten in eigen beheer, maar ook ervoor zorgen dat alle wanden op zaal netjes blijven en repareren/ bijtippen/verven waar nodig. Als art handler krijg je ook vraagstukken over veilige constructies voor grote installaties en assisteer je collega’s in drukke tijden.

Wij zoeken:

Een praktisch ingestelde collega, die flexibel inzetbaar is met een groot technisch inzicht. Je hebt ervaring met art handling in de ruime zin van het woord, beschikt over een goede objectkennis en vindt het leuk om met kunstenaars samen te werken. Je bent geduldig, behulpzaam en draait je hand niet om voor diverse ad hoc klussen. Ervaring met schilder- en timmerwerk is een pré.

Wij bieden:

Een ongelofelijk leuke en inspirerende werkplek met een hecht team. Onze ambities liggen hoog, maar vinden het belangrijk dat de onderlinge relaties goed zijn en maken daarom graag tijd vrij voor een borrel en een (non-alcoholisch) drankje.

Daarnaast bieden we goede arbeidsvoorwaarden volgens de museum CAO (schaal 5, maximaal €2682,- bruto per maand) en een prachtige verzameling kunstobjecten om mee te werken.

Informatie over deze functie bij Marjolein Prinse, hoofd van de afdeling Tentoonstelling en Collectie Service (TCS): 06-42 122 890 / mprinse@kunstmuseum.nl

Het Kunstmuseum biedt graag ruimte aan zo veel en divers mogelijk talent. Gezien de huidige samenstelling van de afdeling nodigen wij alle geïnteresseerden, en in het bijzonder kandidaten met een cultuur divers profiel, van harte uit om te reageren.

Interesse

Is je interesse gewekt en beschik je over de juiste ervaring en competenties, dan nodigen we je graag uit om hier te reageren! Sollicitatie met CV graag voor 29 september. 

De eerste gesprekken zullen worden gehouden op woensdag 6 oktober a.s.