Medewerker memberships

Vacature | 16 jun. 2022

Organisatie: Foam
Locatie: Amsterdam
Omvang: Fulltime
Sluitingsdatum: 3 juli 2022

Heb jij talent voor relatiemanagement? Ben je ondernemend, resultaatgericht en een betrouwbare netwerker?Dan zoeken wij jou als:

   Medewerker memberships 

 

Foam is all about photography. We zijn een internationaal opererende organisatie op het gebied van de fotografie, gehuisvest in Amsterdam.

Foam wil een zo breed mogelijk publiek bereiken door het tonen van alle facetten van de actuele fotografie door middel van tentoonstellingen, publicaties (waaronder Foam Magazine), onderzoek, publieke programma’s en educatieve projecten, zowel online als in het museum en op andere plekken in de wereld. Het scouten, presenteren en begeleiden van opkomend talent heeft hierbij een belangrijke focus. Foam bevindt zich in het hart van de internationale fotografiegemeenschap en weet als geen ander wat er speelt, wat heeft geresulteerd in vele succesvolle, internationale projecten en samenwerkingen.

Cultureel ondernemerschap staat bij Foam hoog in het vaandel. Het versterkt zowel de financiële als de artistieke autonomie van onze organisatie. Door deze actieve houding is minder dan 25% van de jaarlijkse inkomsten afkomstig van (gemeentelijke) subsidie. Aanvullende inkomsten komen onder andere uit particuliere donaties, partnerships met het bedrijfsleven en fondsenwerving.

Het development team

Als medewerker memberships maak je onderdeel uit van het development team. Dit team bestaat uit 4 collega’s: naast de medewerker memberships is er een medewerker fondsenwerving, een medewerker events & partnerships en het hoofd development & partnerships. Samen zorgen jullie ervoor dat het museum nu en in de toekomst over de gewenste (additionele) financiële middelen beschikt voor reguliere en/of specifieke activiteiten. Particulieren dragen bij via een eigen bedrijf of via een eigen fonds, en samenwerking met je collega’s in het team is dus bijzonder belangrijk. 

Als medewerker memberships ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een waardevol netwerk voor Foam in Nederland en ook daarbuiten, en voor het onderhouden hiervan door het geven van voorlichting en informatie aan (potentiële) members. Je bent tevens verantwoordelijk voor de realisatie van het membershipbeleid.

De medewerker development & memberships:

 • Communiceert actief met (potentiële) members via mailingen, brochures, website, en houdt goed persoonlijk contact;
 • Werft actief nieuwe (nationale en internationale) members;
 • Beheert de financiële en juridische memberadministratie, stelt contracten op en geeft opvolging aan (contract)afspraken;
 • Maakt tijdige en correcte rapportages;
 • Initieert, coördineert en ontwikkelt memberactiviteiten (nationaal en internationaal);
 • Draagt zorg voor wervingsmaterialen ter promotie van de memberships;
 • Werkt hierbij goed samen met diverse interne afdelingen, naast het development team;
 • Geeft de directie en het team van Foam voorlichting, informatie en advies over het membershipbeleid, de plannen van aanpak en/of specifieke activiteiten;
 • Schrijft en spreekt vloeiend Nederlands en Engels.

De ideale kandidaat:

 • Houdt van Foam, fotografie, haar publiek en haar donateurs;
 • Heeft goede ervaring in relatiemanagement;
 • Is ondernemend en resultaatgericht;
 • Is klantgericht, overtuigend en vasthoudend;
 • Is enthousiasten initiatiefrijk, nauwkeurig, werkt zowel graag zelfstandig als in teamverband;
 • Is een actieve, warme, betrouwbare netwerker en weet relaties daarmee voor zich te winnen en aan Foam te verbinden.

Als je niet aan alle bovenstaande punten voldoet, maar als je wel enthousiast bent over deze vacature, dan nodigen we je uit om toch te solliciteren. 

Wat bieden wij?

Wij bieden een stimulerende en dynamische functie in een betrokken en gepassioneerd team, waar ruimte is voor creativiteit en eigen initiatief gewaardeerd wordt. De functie stelt je in staat om Foam succesvoller te maken. De vacature is voor 40 uur per week, met arbeidsvoorwaarden en beloning in lijn met vergelijkbare organisaties op dit gebied. De arbeidsovereenkomst is in eerste instantie voor 12 maanden, met uitzicht op verlenging.


Geïnteresseerd?

Via de button kun je je motivatiebrief en CV uploaden t/m 3 juli.

U kunt uw vragen sturen in een e-mail naar Stefanie Hofman, via stefanie@foam.org.

De eerste gesprekken vinden plaats op 7 en 8 juli. De tweede gesprekken vinden plaats op 13 juli. Bij voorkeur start je zo snel mogelijk. 

Foam streeft ernaar in haar personeelsbestand een afspiegeling van de inwoners van Amsterdam te zijn. Ook in onze organisatie gaan we uit van de kracht van het verschil. Bij gelijke geschiktheid qua talenten en competenties gaat de voorkeur daarom uit naar een kandidaat die de diversiteit binnen de organisatie versterkt.

Acquisitie naar aanleiding van de vacatures bij Foam wordt niet op prijs gesteld.

Foam wordt ondersteund door de VriendenLoterij, Foam Members, De Brauw Blackstone Westbroek, de VandenEnde Foundation en de Gemeente Amsterdam.

Foam wordt in 2022 aanvullend gesteund door het Mondriaan Fonds.