Medewerker Marketing & Communicatie bij Huis Van Gijn

Vacature | 10 jan. 2022

Organisatie: Dordrechts Museum
Locatie: Dordrecht
Omvang: 24 uur per week
Sluitingsdatum: 26 januari 2022

Weet jij Huis Van Gijn op een effectieve en creatieve wijze in de markt te zetten? Dan is het Dordrechts Museum op zoek naar jouw talent voor communicatie en marketing!

Wegens uitbreiding van ons team zijn we op zoek naar een nieuwe collega.

Medewerker Marketing & Communicatie bij Huis Van Gijn

 

Je werkzaamheden

Als Medewerker Marketing en Communicatie ben je verantwoordelijk voor de communicatie - en marketingaanpak voor Huis Van Gijn en de activiteiten die wij aanbieden met als doel het museum steviger op de kaart te zetten. Je bent verantwoordelijk voor de inzet van een uitgebreide mix van paid, owned en earned media, waaronder social media en je zal bijdragen aan onze groeiambities.

Je stelt samen met de conservator en de educator de jaarplannen op en het daaruit voorvloeiende communicatie- en marketingplan. Je draagt zorg voor de uitvoering van dit plan en bent verantwoordelijk voor de budgetbewaking.

In de uitvoering kan het gaan om persberichten, wervende teksten, advertenties of acties, zowel offline als online. Maar ook het vervaardigen van promotiemiddelen en het verzorgen van adequaat beeldmateriaal (foto & video). Waar nodig werk je samen met (media)partners of externen waarmee je samenwerkingsverbanden aangaat. Je zorgt vervolgens voor een adequate inzet van alle communicatiemiddelen, zowel intern als extern.

Je ontwikkelt en verzorgt samen met collega's de publieksactiviteiten en programmering in- en buitenhuis. Dit kan gaan om het verzorgen van een evenement, maar bijvoorbeeld ook het regelen van een gastspreker.

Hoewel jouw focus op het Huis Van Gijn ligt, ben je onderdeel van een team dat verantwoordelijk is voor de marketing en communicatie van alle onderdelen binnen het Dordrecht Museum. Het kan voorkomen dat er organisatie breed werkzaamheden gedaan moeten worden of voor andere onderdelen als dit nodig is.

Je profiel

 • Een afgeronde HBO/WO opleiding richting Marketing en Communicatie;
 • Minimaal 3 jaar gerichte werkervaring in een soortgelijke functie in de culturele  sector, bij voorkeur bij musea;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Uitstekende beheersing van Nederlands in woord en geschrift en een goede beheersing van de Engelse taal;
 • Je kan minimaal 2 van de volgende 3 werkdagen werken: maandag, dinsdag en/of donderdag;
 • Je bent creatief en schrijft vlot voor verschillende doeleinden rekening houdend met verschillende doelgroepen;
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met cultuur en historie, maar ook met de actualiteit rond vrijheden;
 • Het is een pré wanneer je beschikt over een netwerk in de pers- en mediawereld op lokaal, regionaal of landelijk niveau;
 • Je bent flexibel qua werkmentaliteit maar ook qua werktijden. Soms moeten online zaken buiten werktijden opgelost worden en er kunnen buiten kantoortijden activiteiten georganiseerd worden waar je aanwezigheid gewenst is.

Je bent een strategisch, tactisch medewerker met een groot organisatietalent. Snel schakelen en kunnen acteren in een dynamische, hectische organisatie is belangrijk in deze functie. Je kunt goed schakelen tussen strategisch en operationeel niveau en organisatiesensitiviteit is van groot belang. Je hebt oog voor detail, maar weet ten alle de hoofdlijnen voor ogen te houden.

Wie zijn wij

Wie zijn wij Het Dordrechts Museum (79FTE) is een ontmoetingsplaats waar een breed publiek op een inspirerende manier kennismaakt met kunst en geschiedenis. We handelen vanuit het geloof dat historisch besef en gevoel van schoonheid je leven verrijken en kunnen bijdragen aan een betere samenleving. We bieden niet alleen een eigen programma aan, maar werken ook samen met culturele en maatschappelijke organisaties binnen en buiten de stad. Veel van onze activiteiten hebben een link met Dordrecht en hebben tegelijkertijd een (inter)nationale uitstraling. Het Dordrechts Museum is een culturele organisatie van de gemeente Dordrecht die bestaat uit Huis Van Gijn, Het Hof van Nederland, het Dordrechts Museum en het Regionaal Archief Dordrecht.

Over Huis Van Gijn

In dit volledig authentiek ingerichte huis ontdek je hoe een familie op stand en hun personeel woonden en werkten rond 1900. De bezoeker wordt ondergedompeld in de sfeer van toen en het lijkt soms wel of de heer des huizes, Simon van Gijn, ieder moment kan binnenkomen. Dat maakt Huis Van Gijn één van de weinige historische huizen dat van kelder tot kap zo'n authentieke ervaring biedt.

Het team

Jij komt te werken binnen de afdeling Publiekszaken. De afdeling Publiekszaken is opgedeeld in twee teams. Het team Educatie en het team Marketing en Communicatie. Het team Marketing en Communicatie bestaat uit 8 medewerker waarbij je wordt aangestuurd door het hoofd Publiekzaken.

Wegens uitbreiding van ons team Marketing en Communicatie zijn we op zoek naar een medewerker Marketing & Communicatie die het museum en het archief steviger op de kaart zet en bijdraagt aan de groeiambities.

Ons aanbod

Je werk is meer dan alleen een salaris. Daar zetten wij graag goede arbeidsvoorwaarden tegenover:

 • Een dienstverband voor 24 uur per week;
 • Je start met een jaarcontract dat bij goed functioneren kan worden omgezet naar een vast dienstverband;
 • Een salaris van maximaal € 4.494,- bruto per maand (salarisschaal 10, Cao gemeenten) op basis van een 36-urige werkweek. Je exacte salaris is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring;
 • Opleidingsmogelijkheden om te blijven groeien in je vak;
 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris. Dit budget mag je bijvoorbeeld inzetten voor:
 • extra verlofdagen;
 • een bijdrage aan sportgerelateerde zaken;
 • het inkopen van extra pensioen;
 • een fietsregeling
 • Woon-werk reiskostenvergoeding. Reis je met het openbaar vervoer? Dan krijg je deze kosten 100% vergoed;
 • De mogelijkheid om thuis te werken;
 • Ouderschapsverlof;
 • Pensioenregeling bij ABP;
 • Tegemoetkoming in de zorgverzekering.


Solliciteren

Het Dordrechts Museum streeft ernaar een inclusieve organisatie te worden met een evenwichtig samengesteld personeelsbestand. Wij geloven dat een diversiteit aan achtergronden en kennis de organisatie verder kan brengen en wegen dit mee bij gelijke geschiktheid.

Je kunt direct online solliciteren via dit sollicitatieformulier.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Gertjan Schouten, Hoofd Publiekszaken, op telefoonnummer 078-7704201.