Medewerker Communicatie en Marketing

Vacature | 28 mrt 2019

Het Bonnefantenmuseum zoekt een medewerker communicatie en marketing

Organisatie: Bonnefantenmuseum
Omvang: 28 uur per week
Locatie: Maastricht
Sluitingsdatum: 30 april 2019


Het Bonnefantenmuseum in Maastricht is hét toonaangevende kunstmuseum van Limburg. Het door de befaamde Italiaanse architect Aldo Rossi ontworpen gebouw is met zijn markante toren een van de bekendste gebouwen van Maastricht. In het museum wordt een rijke collectie van oude en hedendaagse kunst in telkens wisselende samenstelling tentoongesteld. Daarnaast zijn de tijdelijke tentoonstellingen voor vaste en nieuwe bezoekers keer op keer de aanleiding om het museum te komen ontdekken en te beleven. Het Bonnefanten geniet nationale en internationale bekendheid als een echt kunstenaarsmuseum met een onderscheidende oriëntatie op de ‘verborgen canon’ van kunst en kunstenaars die (nog) niet op alle mainstream podia te vinden zijn. Met ruim 100.000 bezoekers per jaar staat het al jaren in de top van Nederlandse kunstmusea.

‘Backstage’ staat het Bonnefantenmuseum voor een moderne en professionele organisatie. Het Bonnefanten kent een platte organisatiestructuur en een informele cultuur, passend bij een omvang van plusminus 40 medewerkers.

Heb je kennis van de kunst- en cultuursector, voel je je als een vis in het water in de communicatie - en marketingwereld en heb je ervaring met projectmatig werken?

Dan zoeken wij jou per 1 juli 2019

Medewerker Communicatie en Marketing


Doel van de functie

Als Medewerker Communicatie en Marketing werk je samen met je collega’s aan de profilering en positionering van het museum in een nationale en internationale context. Je organiseert de communicatie- en marketingtrajecten rondom corporate projecten, tentoonstellingen en de vaste collectie. Binnen deze trajecten bewaak je de beoogde communicatieboodschap, doelgroepen, het budget en monitor je de communicatiemiddelen. Je bent pro-en reactief verantwoordelijk voor persrelaties en contacten met externe leveranciers.  Je ontwikkelt en implementeert onderdelen van het communicatie- en marketingbeleid en adviseert collega’s en het Hoofd Communicatie en Marketing vanuit het vakgebied.

Jouw profiel

  • HBO werk- en denkniveau in een voor de functie relevant vakgebied
  • Minimaal 1-3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie
  • Communicatietijger
  • Hands-on mentaliteit
  • Creatief met oog voor kwaliteit
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden, print en online (ook in het Engels)
  • Resultaatgericht, maar ook flexibel en realistisch
  • Probleemoplossend
  • Initiatiefrijke teamplayer
  • Geen nine to five - mentaliteit

Overige informatie

Voor deze functie geldt een aanstelling op basis van 0,78 fte (28 uur/week).
Wij hanteren de CAO van de Provincie Limburg. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Esther Wagemans, Hoofd Communicatie en Marketing.

Jouw sollicitatie kun je vóór 30 april 2019 richten, per e-mail, aan mevrouw M. Gerets onder vermelding van "Medewerker Communicatie en Marketing”.
E-mail: sollicitaties@bonnefanten.nl. De eerste gespreksronde is op donderdag 9 mei 2019.

*
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld, ongevraagde geïntroduceerde kandidaten worden beschouwd als eigen sollicitaties.