Longlist van de Museumprijs is bekend

Nieuws | 25 aug. 2021

De longlist van de VriendenLoterij Museumprijs is bekend! Negen musea zijn in de running voor deze bijzondere prijs: het Amsterdam Museum, het Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum, Museum van de Geest, het Rijksmuseum, het Watersnoodmuseum, Rijksmuseum van Oudheden, Rijksmuseum Boerhaave, Kasteel Hoensbroek en het Nationaal Museum van Wereldculturen. De jury bezoekt deze musea de komende weken allemaal om zo tot een shortlist van drie musea te komen. Op deze drie musea kan het Nederlands publiek vanaf 5 november stemmen. Het publiek bepaalt zo welk museum € 100.000,- wint. De winnaar van vorig jaar was Naturalis Biodiversity Center. De VriendenLoterij Museumprijs is een initiatief van het Cultuurfonds en de VriendenLoterij, in samenwerking met de Museumvereniging.