Koning bezoekt Borger voor impact coronacrisis op cultuur- en vrijetijdssector in provincie Drenthe

Nieuws | 25 jun. 2020

Zijne Majesteit de Koning heeft zich gister in onder andere het Hunebedcentrum laten informeren over de effecten van de coronacrisis op de cultuur- en vrijetijdssector in Drenthe. Net als in de rest van het land hebben de musea in deze provincie te maken met het anderhalvemeterprotocol.
Omdat dit - is de verwachting - van kracht blijft tot er een vaccin is, blijft museumbezoek voorlopig ondanks alle versoepelingen lastiger en zullen er waarschijnlijk minder toeristen zijn. Dit betekent dat musea het voor langere tijd met (veel) minder bezoekers zullen moeten doen. Daarom pleiten wij voor een passend steunpakket om álle musea overeind te houden, waarin niet alleen dit jaar maar ook volgend jaar wordt meegenomen. Onderdeel van dit steunpakket zou volgens ons als brancheorganisatie onder meer moeten zijn verruiming van de Geefwet.