Nieuwe lijst Kidsproof Musea 2023 bekend op 22 november

Nieuws | 03 nov. 2022

De stembussen zijn gesloten en de rapporten van de Museuminspecteurs, kinderen t/m 12 jaar, zijn binnen. Daarmee is het bijna tijd voor het bekendmaken van de 11e lijst met kidsproof musea voor het komende jaar! Dit felbegeerde kwaliteitsstempel is voor en door kids, de jongste generatie gaat zelf op pad en op basis van hun beoordeling stelt de Museumvereniging de lijst samen met de meest kindvriendelijke musea in Nederland.

Blijf op de hoogte en meld je hier aan voor de nieuwsbrief.

De komende week is de jury bezig met het kiezen van de beste museuminspecteurs. Een aantal belangrijke data willen we delen:

  • Op dinsdag 22 november publiceren we de lijst Kidsproof musea 2023 op de website van de museumvereniging, op museum.nl en informeren we relevante pers;
    - In de weken na de bekendmaking van de Kidsproof musea vindt de bekendmaking plaats van de Museuminspecteurs van het jaar in 3 leeftijdscategorieën; 4-6 jaar, 7-9 jaar, 10-13 jaar
  • Het winnende museum van 2022 en daarmee het meest kindvriendelijke museum van Nederland wordt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Museumvereniging op 31 januari 2022 bekendgemaakt.
  • Op 10 januari publiceren we de provinciewinnaars. 

In de komende periode zal verdere informatie en invulling bekend gemaakt worden.
Voor vragen kan je terecht bij Anna Schouten via info@museumkids.nl

Mail voor persvragen of beeldmateriaal naar JP Verhagen, jpverhagen@museumvereniging.nl

Deel dit nieuws