Kabinet steunt culturele sector met 300 miljoen euro

Nieuws | 15 apr. 2020

Het kabinet heeft vandaag bekendgemaakt dat de culturele sector 300 miljoen euro krijgt bovenop de maatregelen die al genomen waren om culturele instellingen door de coronacrisis te helpen. Het bedrag dat nu wordt vrijgemaakt, is volgens minister Van Engelshoven bedoeld voor cruciale culturele instellingen. Dat betekent dat de zes rijkscultuurfondsen, waaronder het Mondriaanfonds, meer subsidie gaan verstrekken aan aangesloten instellingen en festivals. Ook komt er meer geld voor onder meer musea die in de regio’s en steden een belangrijke rol spelen. De Museumvereniging is benieuwd wat het effect zal zijn - van de contouren van een steunpakket voor cultuur - op de werkgelegenheid, het inkomen en het publieksaanbod.

Ga verder naar dit bericht op NRC