Jort Kelder op zoek naar het pronkstuk van Nederland

Nieuws | 11 dec 2017

Parels uit de Nederlandse collectie

De nationale verkiezing van het pronkstuk van Nederland gaat van start,
gepresenteerd door Jort Kelder. 

30 nominaties 

30 stukken uit de Nederlandse museale collectie zijn genomineerd voor de nationale tv-verkiezing van Het pronkstuk van Nederland. Op vrijdagavond 15 december maakt Jort Kelder om 21:15 uur op NPO 2 in de kick-off uitzending bekend op welke stukken er de komende twee weken gestemd kan worden via: hetpronkstukvannederland.nl

Stemmen op Het pronkstuk van Nederland

Na de uitzending kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete pronkstuk. De dertig genomineerden zijn verdeeld in drie categorieën: kunst, erfgoed en ontwerp. In de periode van maandag 18 december t/m vrijdag 19 januari is er elke avond een korte uitzending, waarin telkens een genomineerde centraal staat.

In de finaleweek van 22 t/m 26 januari kiest het Nederlands publiek van maandag tot en met vrijdag live een top 3 per categorie, een winnaar per categorie en uiteindelijk hét pronkstuk van Nederland. In deze finaleweek maken bekende Nederlanders en experts Catelijne van Middelkoop (ontwerp), Herman Pleij (erfgoed) en Paul Rem (kunst) zich hard voor hun genomineerde stuk.

Deel dit nieuws