Informatie Analist

Vacature | 06 feb. 2021

Organisatie: Naturalis Biodiversity Center
Locatie: Leiden
Omvang: 32-36 uur per week
Sluitingsdatum: 1 maart 2021

Naturalis Biodiversity Center is hét kennisinstituut op het gebied van biodiversiteit in Nederland. Met ruim 42 miljoen objecten beheren we één van de grootste natuurhistorische collecties ter wereld. Wereldwijde samenwerkingsverbanden, met 13 hoogleraren aan de Nederlandse universiteiten en de enorme collectie van planten, dieren en mineralen, geven Naturalis een unieke internationale positie en verantwoordelijkheid. Met onze tentoonstellingen, educatieve activiteiten en internetdiensten laten wij een breed publiek kennis maken met de diversiteit van het leven op aarde. In ons nieuwe museum verwachten wij jaarlijks 425.000 bezoekers te ontvangen. Ruim 60.000 hiervan zijn leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs. Met 9 prachtige tentoonstellingszalen vól met het mooiste uit de natuur, workshopruimtes, leuke winkels, een restaurant en een café. Waar jong en oud kan zien, doen en beleven. Een echte ontmoetingsplek voor iedereen die meer wil ontdekken over de natuur.

Je werkt bij Naturalis mee aan grote ambities voor het (inter)nationaal beschikbaar stellen en delen van digitale biodiversiteit informatie. Met het Arise programma bouwt Naturalis aan een volledig nieuwe integrale aanpak om alle meercellige flora en fauna binnen Nederland in kaart te brengen met DNA technieken (eDNA), beeldherkenning en verregaande automatisering van de informatiestromen. Internationaal leidt Naturalis het project Distributed System of Scientific Collections (DiSSCo), één digitale onderzoeksinfrastructuur voor de natuurhistorische collecties van 120 instituten in 21 Europese landen. We ondersteunen hiermee de realisatie van een wereld waarin biodiversiteit informatie vrij en algemeen beschikbaar is voor de wetenschap en de samenleving, ten behoeve van een duurzame toekomst. Naturalis is op korte termijn op zoek naar een:

                         Informatie Analist

 

Wat ga je doen?

Het bouwen, implementeren en beheren van applicaties en websites waarmee wetenschappers wereldwijd toegang krijgt tot een schat aan informatie over collectie en onderzoek is bij een kennisinstituut als Naturalis corebusiness. Deze toepassingen stellen wetenschappers en collectiebeheerders in staat om data optimaal te gebruiken. Naturalis heeft een breed applicatielandschap dat bestaat uit een veelheid aan ICT systemen; voor onderzoek en collectie, voor het museum en voor de algemene bedrijfsvoering.

Vanuit jouw rol als inhoudelijke intermediair vertaal je wensen van alle betrokken partijen naar heldere specificaties, voer je informatie- en gegevensanalyses uit en breng je adviezen uit. Je bent in staat om vlot te schakelen tussen projecten, applicaties en rollen. Je werkt in agile-werkende, multidisciplinaire teams aan de (door)ontwikkeling en vernieuwing van diverse maatwerksystemen of SAAS systemen. Pakketselectie is een met enige regelmaat terugkerend onderdeel van je werk. Scrum master, tester en testorganisator zijn ook rollen die je vervult.

Profiel en functie-eisen

Naast een relevante universitaire opleiding (bijvoorbeeld bedrijfskunde) beschik je over kennis van en ervaring met:

  • Informatie- en gegevensanalyses, inclusief impactanalyses en bijvoorkeur ook procesanalyses;
  • Scrum (master rol in agile systeemontwikkeling);
  • Testplanning en uitvoeren van testen;
  • Presenteren, demo’s verzorgen en het leiden van interactieve sessies;
  • Kennis van databasemanagement systemen;
  • Opstellen van gebruikersdocumentatie.

Je hebt een sterk ontwikkeld analytisch vermogen, werkt zorgvuldig en leert snel. Je kunt goed luisteren, bent samenwerkingsgericht en beschikt over goede communicatieve vaardigheden.

De afdeling

Als informatie analist ben je onderdeel van de afdeling Applicatieontwikkeling en -beheer. Naast de functie van informatie analist bestaat dit team uit een data analist, zes programmeurs en vier applicatiebeheerders.

Ons aanbod

Een functie in een dynamische en fascinerende werkomgeving. Een organisatie met een grote diversiteit aan professionals met liefde voor de natuur en biodiversiteit. Technisch uitdagend en maatschappelijk relevant. Je gaat werken in Leiden, goed bereikbaar vanuit andere plaatsen in de Randstad. Het salaris ligt, afhankelijk van je ervaring, tussen € 3.099,- en € 4.053 ,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (schaal 10 van de museum cao). De arbeidsovereenkomst is voor de periode van 1 jaar. Een vast dienstverband behoort daarna tot de mogelijkheden. Bij indiensttreding vragen wij om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Informatie en sollicitatie

Laat ons zo snel mogelijk weten waarom jij als informatie analist bij ons aan de slag wilt en waarom je denkt dat je geschikt bent voor deze functie. We vragen je voor 1 maart a.s. te reageren door gebruik te maken van het sollicitatieformulier.

Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Wilfred Gerritsen (afdelingshoofd Applicatieontwikkeling- en beheer, wilfred.gerritsen@naturalis.nl) en voor procedurele informatie met de afdeling P&O (sollicitaties@naturalis.nl).

Een selectie assessment en referentiecheck kunnen onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Naturalis onderschrijft de Code Culturele Diversiteit. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen het team versterkt.