In warme herinnering - Mirjam Moll (1966 - 2021)

Nieuws | 16 mrt. 2022
Precies een jaar geleden overleed, veel te vroeg, onze bevlogen en betrokken directeur, Mirjam Moll. Een schok voor familie en vrienden, voor collega’s en bestuursleden, de leden van de Museumvereniging en de hele culturele sector.
Het afgelopen jaar is bewogen geweest, waarin we samen het werk van Mirjam zo goed mogelijk hebben voortgezet. Om zo alle musea door de pandemie te krijgen: want alleen samen vertellen musea het hele verhaal van onze steeds veranderende samenleving, was Mirjams vaste overtuiging.

Vera Carasso is inmiddels aangesteld als nieuwe directeur van de Museumvereniging. Samen met de collega’s worden nieuwe plannen gemaakt om, na de pandemie en te midden van de oorlog in Oekraïne, een nieuwe periode van bloei van de museumsector in de toekomst mogelijk te maken. Intussen heffen we het glas op Mirjam, met haar gulle lach blijvend in onze gedachten!