Horeca, theaters, musea en bioscopen diep teleurgesteld: ’Onvrede is enorm’

Nieuws | 14 jan. 2022

Museumbezoek is veilig en het protocol heeft eerder al bewezen uitstekend te werken. Nu de commerciële doorstroomlocaties, zoals de winkels, mogen heropenen, gaan wij ervan uit dat de musea als culturele doorstroomlocaties ook de deuren kunnen openen. Musea aangesloten bij de Museumvereniging zien ernaar uit om iedereen weer te kunnen ontvangen. Als winkelen op afspraak veilig wordt geacht, dan is een museum bezoeken met vooraf besproken ticket met een tijdslot en een beperkt aantal mensen per zaal ook mogelijk. We moeten geen onderscheid maken tussen commerciële en culturele doorstroomplaatsen. Iedereen hunkert naar ontsnapping aan deze pandemie: musea, medewerkers en vrijwilligers zijn er klaar voor.