Hoofd Facilitair

Vacature | 14 sep. 2021

Organisatie: De Museumfabriek
Locatie: Enschede
Omvang: 28-32 uur per week
Sluitingsdatum: 30 september 2021

Ben jij die toegankelijke professional met passie voor het facilitaire vak? Draag jij met jouw kennis en ervaring op het gebied van facilitaire & technische zaken, beveiliging, ICT en vastgoed, bij aan de missie en groei van onze musea?  Dan gaan we graag met je in gesprek! 

Rijksmuseum Twenthe en De Museumfabriek programmeren vanuit één visie en één missie. Beide musea bestuderen, presenteren en stimuleren de menselijke verbeelding. “Want het is de verbeelding waarmee we vorm en betekenis geven aan onze wereld.”

Over de functie

Als Hoofd Facilitair ben je een toegankelijke persoonlijkheid voor vragen op jouw vakgebied die gesteld worden door medewerkers, vrijwilligers en leveranciers van onze beide musea. Je hebt overzicht en weet een facilitaire regieorganisatie neer te zetten. Hiermee draag je bij aan een prettige en gastvrije beleving van onze museumbezoekers. Met jouw expertise weet je ook onze zakelijke arrangementen perfect te ondersteunen. Op basis van de actuele museale programma’s weet je klant- en publieksgroepen aan de musea te verbinden. Je bent gedelegeerd verantwoordelijk voor het contract- en leveranciersmanagement.  

Je bent een generalist met een flexibele instelling en geeft leiding aan de medewerkers van de facilitaire & technische dienst, ICT, de afdeling Beveiliging en vrijwilligers op de genoemde deelgebieden. Samen met de algemeen directeur ben je verantwoordelijk voor de visie vorming van het Facilitair Management, techniek, ICT en Beveiliging. Je geeft daarbij advies en initieert nieuwe projecten en verbetervoorstellen. 

De organisatie beheert meerdere vastgoed locaties. Je beheert de relatie met de huurder(s) van ons pand. Je adviseert over het beheer van het vastgoed en de daartoe behorende bedrijfstechnische installaties. Ook geef jij advies inzake offertes ten behoeve van de aankoop en onderhoud van installaties, materieel en verbouwingen. Je verstrekt adviezen inzake milieu- en energievraagstukken.`

Je levert een bijdrage aan het opstellen van een MJOP en investeringsbegroting. Je zorgt voor actuele managementinformatie met bijbehorende rapportages en analyseert de resultaten in vergelijking met de doelstellingen.

Je ondersteunt de Teamleider Beveiliging bij het opstellen van een beveiligingsbeleid. Je draagt zorg voor de operationalisering daarvan in de vorm van een beveiligingsplan v.w.b. de personele inzet, de bouwkundige en elektronische maatregelen en bijdragen aan het bedrijfsnoodplan. Het resultaat is dat de beveiliging voldoet aan de in- en externe eisen. Als Hoofd Facilitair heb je de integrale verantwoordelijkheid voor het ontwikkelen van ICT beleid, automatiseren van bedrijfsprocessen en het operationaliseren daarvan.

Wie we zoeken

We zoeken een professional met ruime ervaring; zowel in het facilitaire vakgebied als in leidinggevende taken. Je hebt een relevante (HBO) opleiding en kennis van genoemde vakgebieden. Daarnaast;

  • Ben jij een oplossingsgerichte persoonlijkheid met analytisch vermogen en een planmatige manier van werken;
  • Staan integriteit en transparantie voor jou hoog in het vaandel;
  • Heb jij sociale- en adviesvaardigheden voor het afstemmen, overleggen en onderhouden van relaties, alsmede voor het interesseren en adviseren van in- en externe betrokkenen;
  • Ben jij een bewezen daadkrachtige leidinggevende die weet te motiveren en bijdraagt aan een goede onderlinge samenwerking;
  • Is het managen van projecten iets wat jou van nature goed af gaat;
  • Heb jij affiniteit met kunst, cultuur en erfgoed;
  • Is jouw manier van communiceren helder, duidelijk en op de betreffende stakeholders afgestemd;
  • We verwachten dat het Hoofd Facilitair in bezit is van een BHV diploma dan wel bereid is om deze op korte termijn te halen. Dit geldt ook voor het verkrijgen van een VOG.

Wat we bieden

Je komt te werken in een veelzijdige functie! Onze organisatie is er 1 waar eigen initiatief en een proactieve houding ten aanzien van je persoonlijke én organisatie ontwikkeling wordt gewaardeerd. Je bent lid van het managementteam.

De inschaling is conform museum cao. Een goede werk-privé-balans vinden we belangrijk, dus hybride werken behoort tot de mogelijkheden.


Wil je meer weten?

Roos Tattersall, onze HR Adviseur vertelt je graag meer over de vacature. Je kunt haar bereiken op 06 41087685.

Ben je enthousiast en wil je reageren?

Stuur dan je sollicitatiebrief met een recent curriculum vitae vóór 30-09-2021 naar HRM@rijksmuseumtwenthe.nl t.a.v. Arnoud Odding. Sollicitatiegesprekken vinden plaats op 04-10-2021 in onze locatie De Museumfabriek in Enschede. Een assessment kan onderdeel uit maken van de procedure.

Dit zijn wij

De Museumfabriek heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een veelzijdig museum voor families, liefhebbers en professionals waar de menselijke verbeelding in de volle breedte gepresenteerd wordt. Rijksmuseum Twenthe is een kunstmuseum dat beschouwelijk is en dat belangrijke tentoonstellingen organiseert voor een landelijk publiek. In De Museumfabriek draait het om de kennis, het experiment en het meedoen. Rijksmuseum Twenthe stelt de intuïtie van de kunstenaar centraal. Eén visie en één missie, maar wel twee sterk verschillende formules en doelgroepen. Kortom: twee musea met ambitie, die midden in de samenleving staan en een professionele bijdrage leveren!