Hoofd Development & Relatiebeheer

Vacature | 22 apr. 2021

Organisatie: Bonnefanten
Locatie: Maastricht
Omvang: 32 uur per week
Sluitingsdatum: 31 mei 2021

Het Bonnefanten in Maastricht is hét toonaangevende kunstmuseum van Limburg en de euregio. Het door de befaamde Italiaanse architect Aldo Rossi ontworpen gebouw is met zijn markante toren een van de bekendste gebouwen van Maastricht. In het museum wordt een rijke collectie oude en hedendaagse kunst in telkens wisselende samenstelling tentoongesteld. Daarnaast zijn de tijdelijke tentoonstellingen voor vaste en nieuwe bezoekers keer op keer de aanleiding om het museum te komen ontdekken en te beleven. Het Bonnefanten geniet nationale en internationale bekendheid als een signalerend museum met een onderscheidende oriëntatie op kunst en kunstenaars die (nog) niet in de meeste andere musea te zien zijn. Diversiteit en inclusie zijn thema’s die sinds enige jaren hoog in het vaandel staan van het beleid. Met ruim 120.000 bezoekers per jaar staat het Bonnefanten in de top van Nederlandse kunstmusea. ‘Backstage’ staat het Bonnefanten voor een moderne en professionele organisatie, met een informele cultuur, passend bij een omvang van plusminus 50 medewerkers.

Ben jij deskundig op het gebied van fondsenwerving en relatiebeheer, heb je ervaring op dit gebied bij voorkeur in het zuiden van Nederland en wil je werken in een bruisende en inspirerende omgeving?

Dan hebben wij de ultieme uitdaging voor je, want per 1 september zoeken wij:

     Hoofd Development & Relatiebeheer

 

Doel van de functie

Als Hoofd Development & Relatiebeheer zet je het Developmentbeleid op van het Bonnefanten. Dit beleid moet zich gaan richten op het werven van de derde geldstroom, het beheer en behoud van vrienden, donateurs en partners, de fondsaanvragen en opzetten van het sponsorbeleid én de ontwikkeling van deze relaties. Je voert het Developmentbeleid uit in nauwe samenwerking met de zakelijk directeur. Tevens maak je jaarplannen, meerjarenplannen en houd je de financiële ontwikkelingen inzichtelijk bij.

Jouw profiel

 • Academisch werk- en denkniveau;
 • Initiërend, pro-actief, meewerkend;
 • Ruime ervaring met relatiebeheer, fondsenwerving, hospitality en public affairs in professionele organisaties, bij voorkeur in de museumwereld en/of de cultuur;
 • Een ruim netwerk binnen het bedrijfsleven en vermogende fondsen en particulieren én een goed zicht op huidige en toekomstige relaties, samenwerkingspartners, donateurs en sponsors bij voorkeur in het zuiden van Nederland; 
 • Affiniteit met kunst en cultuur en in het bijzonder musea en beeldende kunst;
 • Uitstekend zakelijk en financieel inzicht;
 • Goed ontwikkeld verantwoordelijkheidsgevoel en overtuigingskracht;
 • Een uitstekend gevoel voor verhoudingen, bezit goed ontwikkelde contactuele, sociale en communicatieve vaardigheden en is representatief;
 • Kennis van, en een alert bewustzijn inzake de museale beroepsethiek;
 • Bereidheid om flexibel om te gaan met werktijden;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift; Duits en Frans verdienen aanbeveling.

Overige informatie

We streven naar 1 september als datum indiensttreding. Voor deze functie geldt een aanstelling op basis van 0,89 fte (32 uur). Wij hanteren de CAO provinciale sector. Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Els van der Plas, zakelijk directeur.

Het Bonnefanten onderschrijft de Code Diversiteit & Inclusie en heeft zich ten doel gesteld om als organisatie een afspiegeling van de maatschappij te zijn. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een kandidaat die de diversiteit binnen ons team versterkt.

Jouw sollicitatie kun je vóór 31 mei per e-mail richten aan mevrouw M. Gerets, onder vermelding van “vacature Hoofd Development & Relatiebeheer”. E-mail: sollicitaties@bonnefanten.nl.

De eerste gespreksronde is gepland op 10 juni 2021.
Een assessmentonderzoek kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

*Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld, ongevraagde geïntroduceerde kandidaten worden beschouwd als eigen sollicitaties.