Hoe bouw je aan een duurzame bezoekersbasis met een beperkte bezoekerscapaciteit?

Nieuws | 27 jun. 2020

De bezoekersaantallen van het Van Gogh Museum zijn nog geen 20% van wat het voor de crisis was. Op korte termijn wil het museum zoveel mogelijk bezoekers de kans geven om weer naar het museum te komen, maar op de langere termijn wil het Van Gogh Museum bezoekers binden voor het leven en weer meer een museum voor Nederlanders worden. Nu de grenzen weer open zijn, weten naar alle waarschijnlijkheid ook steeds meer toeristen hun weg naar het museum te vinden. Dat stelt het museum voor nieuwe uitdagingen: hoe zorg je er met een beperkte bezoekerscapaciteit voor dat er ruimte is voor zowel Nederlandse bezoekers als toeristen? Het strategisch marketingbureau Branddoctors neemt je de komende tijd als de oren en ogen van het Van Gogh museum mee in dit proces.