Het Dordrechts Museum heeft een blockbuster van een tentoonstelling. Maar waar blijven de bezoekers?

Nieuws | 28 apr. 2022

Peter Schoon stopt binnenkort als directeur van het Dordrechts Museum. De tentoonstelling In het licht van Cuyp had de kroon op zijn carrière moeten zijn, maar bezoekcijfers zijn verre van op peil. Daarin staat het Dordtse museum niet alleen, bij veel musea zijn de bezoekcijfers nog erg laag. Een kwart van de musea dreigt dit jaar in financiële problemen te komen. Dat is bij het Dordrechts Museum niet aan de orde, verzekert Schoon. Het museum weet zich gesteund door de gemeente, de hoofdfinancier, en het Mondriaan Fonds en hoeft niet te vrezen dat de kostbare Cuyptentoonstelling een financiële molensteen om de nek wordt.