Hermitage ontvangt aangevraagde bijdrage OCW van Mondriaan Fonds

Nieuws | 16 jul. 2021

De Hermitage Amsterdam ontving afgelopen week het goede nieuws dat de aanvraag voor een bijdrage uit de steunregelingen van het ministerie van OCW is gehonoreerd door het Mondriaan Fonds. Het gaat om een bedrag van €1.000.000. Het museum heeft daarnaast een bedrag van €675.000 ontvangen van de BankGiro Loterij, bestaande uit de structurele bijdrage en de opbrengst van geoormerkt werven. Inclusief de opbrengst van de particuliere geefcampagne van dit voorjaar kunnen deze bedragen een aanzienlijk deel van de verliezen dekken, die het museum heeft opgelopen door de langdurige sluitingen als gevolg van de coronamaatregelen van de overheid. Ook is het geld nodig om toekomstige tentoonstellingsprojecten te kunnen voorfinancieren.
Foto: Janiek Dam