Ha kunstwerk, Hoi gedicht, Hallo computer

Nieuws | 09 sep. 2021

Speciaal voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven organiseren Stedelijk Museum Schiedam, welzijnsorganisatie DOCK Schiedam en de Bibliotheek Schiedam een aantal bijeenkomsten waarin mensen zelf aan de slag kunnen met kunst, gedichten en de computer. De start van het project valt samen met de landelijke Week van Lezen en Schrijven waarin honderden organisaties aandacht vragen voor lezen, schrijven en/of rekenen en digitale vaardigheden. Directeur Stedelijk Museum Schiedam Anne de Haij: "De kunst van het museum is van alle Schiedammers en dus doen wij ons best om deze groep met kunst en geschiedenis in aanraking te laten komen. Het is extra mooi als kunst dan ook nog een handje kan helpen bij de taalvaardigheid."