Fries Museum leent personeel uit aan zorggroep

Nieuws | 25 jan. 2021

Enkele balie- en beveiligingsmedewerkers van het Fries Museum gaan de komende weken aan de slag als gastheer- en vrouw in de zorg. Directeur Kris Callens: "Als cultuurorganisatie zetten wij al jaren in op de samenwerking met zorginstellingen. Ouderen kunnen dankzij speciale programma’s, zoals de MuseumPlusBus, na coronatijd hopelijk snel weer naar het museum komen. We hebben ook speciale programma’s voor mensen met een beperking of dementie en hun begeleiders. Dat wij nu in coronatijd instellingen kunnen helpen, vloeit voort uit die samenwerking. Onze beveiligers en front-office medewerkers leren veel van deze inzet. Zo maken we het Fries Museum en Keramiekmuseum Princessehof nog beter toegankelijk en gastvrij in de age friendly city Leeuwarden." Het Fries Museum doet dit, in ieder geval zolang het museum gesloten is, geheel belangeloos.