Forse daling bezoekaantallen maar steeds meer nieuwe manieren om verhalen te vertellen

Nieuws | 28 dec. 2020

Hoewel het aantal bezoeken aan musea fors is gedaald – van 33 miljoen in 2019 naar waarschijnlijk 9 miljoen in 2020 – zetten musea zich onverminderd in voor een blijvende binding van alle inwoners van ons land met museale collecties. Niemand uitgezonderd. Daarom is er tijdens de verplichte sluitingen veel nieuw online aanbod gemaakt en hebben musea tentoonstellingen aangepast op de anderhalve meter. Bovendien ontwikkelen musea nieuwe manieren, waarmee ook fysieke bezoekers die actuele verhalen kunnen beleven, zich kunnen verwonderen en zich verbonden kunnen voelen met verleden en heden. Musea vertellen immers vele, uiteenlopende verhalen over een groot cultureel kapitaal dat van ons allemaal is. Mooie initiatieven online vind je via onderstaande link.